начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Ученическата стипендия

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ученическата стипендия

Мнениеот Abadon » 18 Окт 2006, 18:55

Здравейте.
Аз не съм специалист по право или нещо подобно, имам доста сертификати в ИТ сферата, но това не е важно.

И така ще карам направо някой може ли да ми даде някакъв документ касаещ се до размера на ученическите стипендии (социалната, за отличен успех или за без родител).

Интересувам се, защото съм председател на ученическият парламент в моето училище и като такъв днес сформирах комисия за уточняване на информацията, тъй като получих сведение от сравнително достоверен източник, че според някаква наредба № 7 от 2002 година размера на социалната стипендия е 30 % от минималната заплата в България, а размера на стипендията за отличен успех е 35 % от минималната заплата. Това означава, че съответните стипендии които трябва да получаваме са в размер на 49.5 и 57.75 лева, а ние получаваме по 18 и 21 лева.
До няколко дни комисията, която сформирах би трябвало да е събрала нужната информацния за стипендиите от главния счетоводител на училището, но ми бие че има нещо гнило в цялата система, може би даже на национално ниво и затова искам да получа и информация от източници не засегнати пряко от проблема.

Предварително благодаря на всички, които ще откликнат на молбата ми.
Abadon
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 18 Окт 2006, 22:41

Намерих едно ПМС от 03.10.1994 год.за регламентиране условията за получаване на стипендии от ученици,завършили основно образование.Последната актуализация на това ПМС е от 2003 год.Съдържанието можете да разгледате от следния линк:

http://www.minedu.government.bg/opencms ... pendii.pdf
gosho72
Потребител

Назад към Взаимопомощ