начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

ПРОЩЪПУЛНИК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРОЩЪПУЛНИК

Мнениеот mkoleva » 15 Окт 2006, 21:26

Здравейте,
Най - накрая започвам работа като юрисконсулт. Страшното обаче е, че буквално на първия си работен ден имам дело пред Окръжен съд. Исковата молба е подадена и тогава е първото заседание по делото. Ние сме ищци.
Леко съм уплашена. Ще съм благодарна на всякакъв съвет, който ми дадете - не по самото дело, което между другото е осъдително, а как да преодолея УЖАСЪТ от заставането пред съдията.
Абе - съветвайте ме!!!
Благодаря ви
mkoleva
Младши потребител

Мнениеот veronika1 » 15 Окт 2006, 23:09

На първо място бъди запази спокойствие. Надявам се, че знаеш какъв е редът в съдебната зала, кой къде застава и какви реплики има :) каквото и да става - поддържаш исковата молба :) Запознай се с казуса подробно и оттам помисли за евентуалните претенции и възражения на другата страна. Притеснително е първият път, но ако запазиш спокойствие - ще се справиш! Късмет!
veronika1
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 15 Окт 2006, 23:26

Няма да е лошо в предходни дни да влезеш като слушател по някои граждански дела ,които аналогично са на инстанция окръжен съд.
Подготви си добре пледоарията по делото.Съда се отнася коректно и с уважение ,нямаш основание за притеснения.
gosho72
Потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Окт 2006, 09:46

Не се притеснявайте! Но и аз бих Ви дал един съвет - не очаквайте нещата в съдебната зала задължително да се развият, както предполагате :lol: Което не бива да Ви стряска, напротив! Ако Ви е трудно да вземете становище по някой представен от ответника документ, искайте съдът да Ви даде срок за становище например.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот a_ni » 16 Окт 2006, 10:26

Колежке, имайте вяра в себе си! Сигурна съм , че всеки от нас още помни своя първи ден в съдебната зала! Аз специално бях също толкова уплашена като вас, не толкова от самия казус, колкото от отношението на колегата адвокат и на съда. Много се притеснявах да не се изложа , да не кажа нещо неподходящо и безсмислено и да ми се смеят всички! Нищо подобно не се случи . Заседанието мина добре, имаше и свидетели от наша страна, задавах си въпросите, изразих си становището и понеже беше дело от административнонаказателен характер, приключи бързо в едно заседание!
Съветвам ви да си подготвите предварително писмено становище по въпроси , които предполагате , че могат да възникнат в хода на делото, да имате и становище по същество! Специално в нашия ОС, съдиите са много доволни да им се предостави и писмена защита, тогава нещата още повече се улесняват, а имено притеснението/всеки начеващ юрист го е изпитал/ от говоренето пред съда и пред адвокатите в залата се стопява!
a_ni
Потребител

Мнениеот mkoleva » 16 Окт 2006, 12:25

a_ni е абсолютно права. Основно ме е страх да не се изложа. Да не би да кажа нещо, което да покаже колко нова съм всъщност. Предполагам след време ще се смея това. Усполкоявам се с мисълта, че на всеки добър юрист му се е случвала моята ситуация и сигурно и той е бил поне малко изплашен.
mkoleva
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ