Имам достатъчно голям проблем. Ще обясня.
Преди две години имах малоумието да стана гарант по потребителски банков кредит на приятел. Може би вече се досещате, че преди година стана така, че ми наложиха запор на заплатата. Гарантите бяхме двама, също сме приятели.
Последната година как се развиха нещата... Ами аз и втория гарант взехме кредити на наше име, изкупихме цялото задължение от банката и влезнахме в правата на кредитори на "лошото момче". Сега трябва ние да си събираме парите от него. Трябва ни частен съдия изпълнител.
Но да опиша и положението на "лошото момче": ами той е на христова възраст, последните години се превърна в абсолютен античовек, не иска да работи "за заплата", гаджето му го заряза, живее като скот, търси да направи някоя измама, играе хазарт и... сещате се за какво говоря. На негово име не се води никакъв имот, никакво движимо имущество. Собственик е на ЕООД, и то, забележете, регистрирано по ДДС. Има пари, но не си е плащал здравните вноски от миналата година. Родителите му са доста имотни, но и те, милите, са вдигнали ръце от него и са го оставили на произвола. Някой ден, когато биологията си свърши работата, ще се събуди доста имотен. От наследство.
Ние не сме го виждали и не сме говорили с него от 6-7 месеца. Просто няма смисъл. Писна ни да ни омайва и да ни разправя глупости. Разбрахме, че няма волята да се разберем като хора. Разговаряхме и с родителите му. Репликата им беше - ами да не сте ставали гаранти. И може би са прави, но... и вие да знаете - не ставайте гаранти.
Цялото му задължение към нас е за около 10500 лева. Не са много, но не са и малко. С другия гарант си го разделихме солидарно.
Освен това тоя кретен има задължение и като юридическо лице към друга банка, но това изобщо не е наш проблем. Споменавам го за да разберете малко от психологията на кретена.
Та молбата ни в крайна сметка е: може ли някой да ни препоръча частен съдия изпълнител, който да се опита да събере това задължение?
Ако има нещо неясно - питайте.
Благодаря предварително!
телефонът ми е: 0883330244, е-mail: pdrndarov@yahoo.com
- Дата и час: 05 Фев 2025, 06:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Частен съдия изпълнител
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Казаш "....Та молбата ни в крайна сметка е: може ли някой да ни препоръча частен съдия изпълнител, който да се опита да събере това задължение?......Има пари........На негово име не се води никакъв имот, никакво движимо имущество...не иска да работи "за заплата......"
Едва ли и частен СИ ще свърши работа, защото не може да вземе на босия цървулите. Та Вие ще трябва да посочите имущество върху което да се насочи изпълнението. И какво е то след като няма такова. Само ще платите още куп пари.
Има едно друго правило ама много внимателската го свършете, плащате на един с дебел врат (искат около 10%) и той прилага чл. 1 от Закона за кютека -Ако не сака со благо - со кютек (това е македонската му редакция).
Връщат много бързо парите такива кретени.
Вервай ми това принудително изпълнение работи безотказно веднага след първия кютек, даже не се стига до втори - демек след обжалване действията на дебеловратия.
Другото по Закона хич не ще работи в ползу кредитора ако и ще да са 10 съдебни изпълнителя.
Успех.
Едва ли и частен СИ ще свърши работа, защото не може да вземе на босия цървулите. Та Вие ще трябва да посочите имущество върху което да се насочи изпълнението. И какво е то след като няма такова. Само ще платите още куп пари.
Има едно друго правило ама много внимателската го свършете, плащате на един с дебел врат (искат около 10%) и той прилага чл. 1 от Закона за кютека -Ако не сака со благо - со кютек (това е македонската му редакция).
Връщат много бързо парите такива кретени.
Вервай ми това принудително изпълнение работи безотказно веднага след първия кютек, даже не се стига до втори - демек след обжалване действията на дебеловратия.
Другото по Закона хич не ще работи в ползу кредитора ако и ще да са 10 съдебни изпълнителя.
Успех.
- tankovbg
- Потребител
Напълно съм съгласен с Танковбг-няма полза от частен или държавен или какъвто и да е съдия-изпълнител, ако нищо няма на свое име. само ще плащате пари на съдията-тук 20, там 30 лева и т.н., та още ще влезете навътре. Друго е ако има кола, апартамент или даже някакво незначително имотче на село.
По-скоро ако има пари намерете начин да го сплашите-все си има и други способи, но жалко, ако трябва да прибягвате до тях.
По-скоро ако има пари намерете начин да го сплашите-все си има и други способи, но жалко, ако трябва да прибягвате до тях.
- pitasht
- Активен потребител
Да, има пари, но не в банка, а... под дюшека примерн. Добре, дайте ми контакт с такава мутра да свърши работа. Къде да я намеря? Не 10, а и 20 % сме готови да му дадем. Само да свърши работата. А за таксите по съдия-изпълнителите - те милите обикновено нищо не искат предварително, а като вземат пари тогава. И на всичкото отгоре техният хонорар го плаща "лошото момче"
- drandarov
- Нов потребител
Еее чак пък и да ти дадем мутра, тук се дават само съвети. Имат си сборища поразпитай малко. Вярно е че такива способи не са типични за правова държава и не са желани но като няма друг начин какво да се прави. Между другото на времето на сина ми откраднаха едно скъпо кожено яке, беше на един концерт, бяхме снимали с камера и разпознахме лицето, беше даже негов съученик. Отидохме в МВР, казаха този видеоматериал не е доказателство и нищо не сториха. Така ли си викам. Намерихме едно здраво момче, той привика крадеца и същият бързо бързо го заведе в магазин където якето бе дадено за продажба. И това беше магазина от където бе купено. Та това наше здравеняче само се подпря на тезгяха и каза на продавача " Дай ни доброволно якето та да не ти натроша магазина" за респект удари един стол с длан демек карате удар и стола стана на парчета. Продавача се разтрепера и подпика. Ето така само за броени минути осъществихме състава на принудително изпълнение, който по ГПК се влачи с години без да има ефект. Не е задължително и желателно даже да се нанася каквато и да е телесна повреда, единствено респекта е физическата сила и психологическото и въздействие върху индивида.
Защото за жялост в тази държава респект от Закона няма.
Вервай ми има ефект
Успех
Защото за жялост в тази държава респект от Закона няма.
Вервай ми има ефект
Успех
- tankovbg
- Потребител
Внимавайте с тези, дето взимат проценти!
За якета и по-дребни неща може и да работи, но за по-големи суми, обикновено, като вземат парите от длъжника не ви ги дават, а започват да ви изнудват за по-голям процент и накрая може и да не видите никакви пари.
За якета и по-дребни неща може и да работи, но за по-големи суми, обикновено, като вземат парите от длъжника не ви ги дават, а започват да ви изнудват за по-голям процент и накрая може и да не видите никакви пари.
- elenakotzeva
- Потребител
Напълно съм съгласна с Танковбг, но все пак има още един действащ вариант, при това законов. А именно по Наказателния кодекс:
Чл. 293а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който, след като е осъден да изпълни парично задължение с влязло в сила съдебно решение и в продължение на една година от влизането в сила на решението не изпълни задължението си към кредитора, въпреки наличие на парични средства или имущество за това, се наказва с лишаване от свобода до три години.
Имайте предвид, че прокуратурата изобщо не цепи басма на тези, които са собственици на фирми и счита, че са имали средства да изпълнят задължението си. Изисква се обаче да имате съдебно решение, осъждащо длъжника да плати.
И повярвайте ми, досега винаги този вариант е действал. Може да не плащат с години, но щом ги заплашва затвор, веднага намират средствата сами!
Успех!
Чл. 293а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който, след като е осъден да изпълни парично задължение с влязло в сила съдебно решение и в продължение на една година от влизането в сила на решението не изпълни задължението си към кредитора, въпреки наличие на парични средства или имущество за това, се наказва с лишаване от свобода до три години.
Имайте предвид, че прокуратурата изобщо не цепи басма на тези, които са собственици на фирми и счита, че са имали средства да изпълнят задължението си. Изисква се обаче да имате съдебно решение, осъждащо длъжника да плати.
И повярвайте ми, досега винаги този вариант е действал. Може да не плащат с години, но щом ги заплашва затвор, веднага намират средствата сами!
Успех!
- Karalymova
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|