![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
- Дата и час: 14 Фев 2025, 01:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли да се "застрахова" договор ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли да се "застрахова" договор ?
Колеги, имам един въпрос към всички, ако някой знае нещо по този въпрос да ме информира. А въпроса е може ли да се "засрахова" договор? Имам предвид когато съответната страна по договора не желае да плати уговорена та сума или се укрива. ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Последна промяна eliezer на 12 Окт 2006, 12:18, променена общо 3 пъти
- eliezer
- Нов потребител
Не вярвам да има застраховател, който да поеме такъв риск ! По-скоро трябва да се погрижите да обезпечите изпълнението на договора.
- rts
- Активен потребител
Може ли да се застрахова договор ?
Благодаря за отговора и аз мисля така просто исках да зная дали има такава възможност.
- eliezer
- Нов потребител
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Моето мнение е, че това е лишено от юридически смисъл и мястото му изобщо не е в нотариалния акт. Никой съд, според мен, няма да уважи такава претенция, защото формално е лишена от правно основание.
Какво мислите по въпроса
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
- vega
- Потребител
Срещат се (виждал съм) застраховки на риск от неизпълнение на страна по договор - при лизинг и при кредитни карти (банките, вместо да провизират - да депозират в БНБ равностойността на просрочените задължения, прибягват до такъв договор и искат плащане от застрахователя). Не става дума за "застраховка живот" на кредитополучателя или имуществена застр. на отдаденото на лизинг имущество, а именно за застраховане на риска от неизпълнение или неплатежоспособност на лизингополучателя или кредитополучателя.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Ето нещо по темата :
ЗАКОН за експортното застраховане
http://www.baez-bg.com/baez/
"Българска агенция за експортно застраховане" EАД
Друг вариант е поемането на поръчителство.
ЗАКОН за експортното застраховане
http://www.baez-bg.com/baez/
"Българска агенция за експортно застраховане" EАД
Друг вариант е поемането на поръчителство.
- d_d
- Потребител
Консултация
Материята има доста специфики и не е чудно, че повече от изказаните мнения са на лаици, които не са запознати с нея.
За консултация по застрахователна материя пишете на juristche@lex.bg
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
За консултация по застрахователна материя пишете на juristche@lex.bg
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- juristche
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|