начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Опис на движими вещи с неизвестно нахождение???

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Опис на движими вещи с неизвестно нахождение???

Мнениеот precakan » 10 Окт 2006, 17:24

Моля някой да ми даде идея как да извърша опис на движими вещи с неизвестен адрес. При насрочения опис длъжникът каза, че "някакъв", на когото дължал пари дошъл и му ги взел, а аз имам наложен запор върху тях. Обясних му, че този "някой" няма как да си перхвърли собствеността им на негово име и в КАТ няма да му издадат талон, но....
Както и да е. За да пристъпя към публична продан, трябва съдия изпълнител да ги опише и оцени. Моля дайте ми съвет как да постъпя, за да открия движимите вещи и да ги опиша?
precakan
Нов потребител

Мнениеот biorg » 10 Окт 2006, 17:49

Triabva da zadadete vaprosa si s po-podrobno obiasnenie za slu4aia. Dali ve6tite sa otneti ot sobstvenika im nepravomerno ot 3to lice ili ne? Ako e taka, toi sam da potarsi ve6tite si po poznatite ot zakona na4ini! A, ako e iskal da gi "spasi" po tozi na4in, kato kazva, 4e neznae kade sa i sa mu otneti, kazusa moje da se razviva v savsem druga posoka. :?
biorg
Нов потребител

Мнениеот precakan » 10 Окт 2006, 17:57

Не са му отнети от трето лице. Със сигурност иска да ги "спаси" от описа и публичната продан. Но "за да си извървя" аз пътя, то требе да се опишат.

П.П. В едно се убедих - В наш'та мила Родина е по-добре да си длъжник. Изпълнителното дело ми е от 2002 г. Започна да ми омръзва всичко. И сега, когато най-после намерих движими вещи на името на длъжник настана бурна радост. Но... май залудо
precakan
Нов потребител

Мнениеот biorg » 10 Окт 2006, 18:18

Prav ste, taka e za sajalenie. Sadia-izpalnitelia triabva da naloji zapor na dvijimite ve6ti, koito sa pritejanie na dlajnika i sled tova da se pusnat za izdirvane. Iasno e, 4e ako ne e prehvarlena na drugo ime predi zapora, vpisan v Sl. po vpisvaniata, ve6ta si e v patrimoniuma na sobstvenika. Predpolagam 6tom slu4aia ne e otskoro, ve4e ste se konsultirali ne s edin advokat, no saveta mi e da go napravite otnovo. USPEH! :wink:
biorg
Нов потребител

Мнениеот precakan » 11 Окт 2006, 17:04

Ако не стигах до задънена улица нямаше да искам помощ и съвет. Ако съдия изпълнителят изпрати молба до РДВР за издирване на автомобилите, то те дали ще откликнат? Все някак трябва да ги открия, след като ги опиша ще ги оставя на отговорно пазене, но дотогава...?
precakan
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ