начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

ЛЕкарска грешка..

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЛЕкарска грешка..

Мнениеот svetan » 09 Окт 2006, 09:53

Здравейте, моля Ви за помощ относно възможността да се потърси съдебна отговорност на лекар объркал процес на лечение и с това допринесъл за влошаване състоянието на болния. Всичките рецепти, изследвания назначени от него са в мен и считам, че може да се използват като доказателства. Моля дайте някакъв съвет за да неостават безнаказани такива бездарници практикуващи тази професия.. Благодаря Ви
svetan
Нов потребител

Мнениеот maria01 » 09 Окт 2006, 11:04

Има възможност и тя е да се заведе гражданско дело. За съжаление в България все още е прецедент да се водят такива дела, но навсякъде в цивилизованите държави това е практика да се търси отговорност на лекарите за вреди причинени на пациентите и то не само за вреди, изразяващи се в смърт и телесни повреди, а и такива, които се изразяват във влошаване на здр. състояние поради неправилно лечение.
При всички случаи ще Ви е нужен адвокат и то специалист в областта на непозволеното увреждане. Пишете от кой град сте, може да Ви препоръчам някой колега.
maria01
Потребител

Мнениеот svetan » 09 Окт 2006, 11:34

Благодаря Мария, от София съм .. наистина може да са прецедент тези дела, но ми се струва, че е крайно време да се стои и да се търпи лекарската некомпетентност. Знаете ли колко ще бъде държавните такси , които трябва да се заплатят при завеждане на едно евентуално дело и пред кой съд? Благодаря и успешна седмица
svetan
Нов потребител

Мнениеот maria01 » 09 Окт 2006, 16:31

Таксите, които се плащат са в размер 4% от претендираната като обезщетение сума и съответно подсъдността - над 10 000 лева - Софийски градски, под тази сума - районен съд.
Адвокат за София, който би се ангажирал с такъв случай си мисля за колегата nezter. Иначе и аз си падам по прецедентите, но сте ми много далече. Има една книжка по въпроса изд. "Труд и право" 2004г., автор Поля Голева "Отговорността на лекаря за вреди, причинени на пациента., вече лекарите са длъжни да имат и задължителна застраховка "гражданска отговорност". Изобщо закони има, остава да има и кой да води дела и кой да осъжда лекари, за да се спре завинаги с това чувство на недосегаемост и безнаказаност на това съсловие.
maria01
Потребител

Назад към Взаимопомощ