начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Търся един мой съученик...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся един мой съученик...

Мнениеот alex.rangelov » 21 Юни 2006, 17:02

Преди половин година един мой съученик "изчезна"...Подозирам че е в ареста или вече излежава присъда някъде. Как мога да го открия из многото затвори или арести? Има ли вече възможност за онлайн справка за подобни неща? БЛагодаря. Алекс
alex.rangelov
Нов потребител

Re: Търся един мой съученик...

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 17:20

alex.rangelov написа:Преди половин година един мой съученик "изчезна"...Подозирам че е в ареста или вече излежава присъда някъде. Как мога да го открия из многото затвори или арести? Има ли вече възможност за онлайн справка за подобни неща? БЛагодаря. Алекс

Алекс не знам за какво ти трябва тоя "СЪУЧЕНИК",който въобще не ти е съученик ,защото ,ако беше поне щеше да му знаеш домашния адрес и да се обърнеш за справка към родителите му.
Замисълът ти е съвсем друг .
Такива справки из форума не се дават ,по простата причина ,ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО ТИ Е ТОВА ИНФО КОЕТО ИНФО МОЖЕ ДА НАВРЕДИ НА ЧОВЕКА!
donna
Старши потребител

Мнениеот alex.rangelov » 02 Юли 2006, 12:10

Аз писах вече - човекът ми е познат и приятел от 30 години и повече! Живя у нас няколко седмици и .... изчезна. Няма постоянен адрес. Майка му е починала , а баща му(втория) и брат му не се интересуват от него.

Интересувам се къде да попитам дали е следствен/осъден ?

Просто искам да издиря човека , а не да му навредя. Не знам с какво мога да му навредя , ако потърся информация за него - дали е заключен или не ?!?

Алекс
alex.rangelov
Нов потребител

Мнениеот d_d » 02 Юли 2006, 12:17

По легален път едва ли ще успееш. Остават ти други два варианта :

1. жокера "ОБАДИ СЕ НА ПРИЯТЕЛ " - ченге , който да провери в тяхната комп система. Доста е подробна и ще ти каже дали е в страната , дали е в чужбина...
2. наеми си адвокат и заведи дело срещу твоя приятел - напр. за това че ти дължи 1000 лева. Адвоката ти ще има възможност да се снабди с удостоверение за последния му адрес.
d_d
Потребител

RE:2

Мнениеот alex.rangelov » 14 Юли 2006, 18:51

Не мога да разбера - няма ли в БЪЛГАРИЯ поне едно място , където да отида и да попитам - "ЕДИ-КОЙ СИ" дали е арестуван или следствен ... или дали не лежи вече някъде. Всъщност като се замисля - може и да е починал ... може би. Алекс
alex.rangelov
Нов потребител

Мнениеот ludi » 14 Юли 2006, 20:51

Следствените арести и затворите са към минестерството на правосъдието,там трябва да адресираш питането си.Какъв е точно реда не мога да ти кажа.Иначе един от изказалите се по-горе е прав,който и да е полицай може да се сдобие с подобна информация коства му едно телефонно обаждане.
Късмет ,надявам се че намеренията ти са точно такива каквито ги описа.
ludi
Потребител

Мнениеот donna » 15 Юли 2006, 08:09

alex.rangelov написа:Аз писах вече - човекът ми е познат и приятел от 30 години и повече! Живя у нас няколко седмици и .... изчезна. Няма постоянен адрес. Майка му е починала , а баща му(втория) и брат му не се интересуват от него.

Интересувам се къде да попитам дали е следствен/осъден ?

Просто искам да издиря човека , а не да му навредя. Не знам с какво мога да му навредя , ако потърся информация за него - дали е заключен или не ?!?

Алекс

Алекс ,след като е живял у вас и е изчезнал ,след като се притесняваш за него обърни се към полицията ,обясни им ,че се притесняваш за него ,може и да го потърсят . Тоя човек няма ли мобилен да ог потърсиш нали сте приятели /е не е задължително да има/ ,ама ако е живял у вас би следвало поне да е споделял къде жиее или е живял , с кого и т.т. ,къде е работил -това ,че няма постоянен адрес нищо не значи.
Алекс защо непременно го търсиш по арестите и затворите тоя човек ...след като е изчезнал защо ще е в затвора ,ми то си има процедура и по влизането в затвора .....да не би да се укрил у вас от органите на властта ...и сега ти не знаеш открили ли са го или не ....
Алекс ,Алекс............
donna
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ