- Дата и час: 04 Фев 2025, 23:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля помогнете ми с отговор
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
моля помогнете ми с отговор
В моя двор съм изградил времeнна постройка (сайвант),която според жалба на съceдите ми е "грозна и подлежи на събаряне" според някакъв закон. Имат ли правно основание и ако имат как да им противодеиствам
- stoqn1986
- Младши потребител
Уточнете вида на постройката (временна, постоянна, с какво предназначение, в село или град, имате ли ВИЗА за проектиране, разрешение за поставяне или строеж.
По принцип, само на основанието, че постройката е грозна, ако са спазени изискванията на ЗУТ за построяването й - никой за нищо не може да претендира.
По принцип, само на основанието, че постройката е грозна, ако са спазени изискванията на ЗУТ за построяването й - никой за нищо не може да претендира.
- rts
- Активен потребител
Построиката е с временен статут,намира се в село,като тя е във вътрешноста на двора ми и не се забелязва от други освен от съседите ми.Ползва се за сушина и складиране на продукти.Няма скица за6тото се води за временна построика,съoтжетно не и е необходима
- stoqn1986
- Младши потребител
Построиката е с временен статут,намира се в село,като тя е във вътрешноста на двора ми и не се забелязва от други освен от съседите ми.Ползва се за сушина и складиране на продукти.Няма скица за6тото се води за временна построика,съoтжетно не и е необходима
- stoqn1986
- Младши потребител
Издаден е констативен протокол на основание чл.179 ал 1;2,които ако баде подписан от кмета на селото,може да се стигне до преустроиство или събаряне.Как да протижодеиствам на протокола?
- stoqn1986
- Младши потребител
Констативният протокол се съставя от служители на общиската, респективно районна администрация и въз основа на него кметът на общината (района) може (но не е задължен) да издаде заповед за извършване на предвидените в закона действия. Т.е. кметът на селото е некомпетентен и ако издаде такава заповед тя ще бъде нищожна!!!
Въпросната заповед обаче подлежи на обжалване по чл. 215 от ЗУТ.
Успех!!!
Въпросната заповед обаче подлежи на обжалване по чл. 215 от ЗУТ.
Успех!!!
- mishi_83
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|