Колеги спешно се нуждая от помощ.
Трябват ми "Строителни правила и норми за изтраждане на насалени места от 1959г.".
Не съм сигурен дали се казва точно така, но нещо подобно.
Търсих и в АПИС и в СИЕЛА, но ги няма.
Ако някой има информация каде да ги намеря, ще съм му много благодарен.
- Дата и час: 04 Фев 2025, 22:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Стари строителни правила и норми от 1959г. - помощ!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Да не би да е Законът за плановото изграждане на населените места от 1949, в сила от 01.01.1950 г. Ако имаш питане за вещноправното действие на дворищнорегулационния план при действието на този закон от 1950-1956, както и от 1956 до 1973 г. - мога да ти помогна с нещичко:))))))
- gega
- Потребител
Здравей Gega, много се радвам да те чуя!
Не става дума за ЗПНМ. Това което търся е някакъв вид подзаканов акт, нещо като стар аналог на Наредба 5 за ПНТСУ.
Въпросните "Правила" са действали от 1959г. до 1977г., поне по думите на архитекта, с който говорих.
Трябват ми във връзка с оспорване на Удостоверение за търпимост, касаещо допълващо застрояване, извършено в периода 74-75г.
В СИЕЛА открих една още по-стара Наредба 5 за ПНТСУ - обн. в ДВ бр. 69 и 70 от 1977г., но не мога да вляза в нея и да видя евентуално в преходните й разпоредби какво отменя. Предполагам, че това ще са въпросните "Правила и норми", действали до 1977г., защото едното е действало до 77г., а другото от 77г.
Във връзка с вещноправното действие на дворищнорегулационния план при действието на ЗПНМ, от 1950-1956, както и от 1956 до 1973 г., някаква литература ли имаш предвид? Четох, преди време, една книга на Асен Запрянов - "Поземлени имоти", проследяваща вещноправното действие на ДРП от ЗПНМ, през ЗТСУ, до ЗУТ, която ми беше много полезна, но няма да ми е излишно да прочета още нещо.
В тази връзка, ако ти се занимава, имаш ли идея какъв смисъл се влага в израза "да се ползва от оценката" в чл. 210, ал.5 от ЗУТ. Възможно ли е, според теб, в хипотеза на §6, ал.2 от ПР на ЗУТ, при налична оценка на предаваемото място - невлязла в сила, и депозиране на сумата в банка, да се състави Н.А. по регулация, позовавайки се на израза "да се ползва от оценката"?
Не става дума за ЗПНМ. Това което търся е някакъв вид подзаканов акт, нещо като стар аналог на Наредба 5 за ПНТСУ.
Въпросните "Правила" са действали от 1959г. до 1977г., поне по думите на архитекта, с който говорих.
Трябват ми във връзка с оспорване на Удостоверение за търпимост, касаещо допълващо застрояване, извършено в периода 74-75г.
В СИЕЛА открих една още по-стара Наредба 5 за ПНТСУ - обн. в ДВ бр. 69 и 70 от 1977г., но не мога да вляза в нея и да видя евентуално в преходните й разпоредби какво отменя. Предполагам, че това ще са въпросните "Правила и норми", действали до 1977г., защото едното е действало до 77г., а другото от 77г.
Във връзка с вещноправното действие на дворищнорегулационния план при действието на ЗПНМ, от 1950-1956, както и от 1956 до 1973 г., някаква литература ли имаш предвид? Четох, преди време, една книга на Асен Запрянов - "Поземлени имоти", проследяваща вещноправното действие на ДРП от ЗПНМ, през ЗТСУ, до ЗУТ, която ми беше много полезна, но няма да ми е излишно да прочета още нещо.
В тази връзка, ако ти се занимава, имаш ли идея какъв смисъл се влага в израза "да се ползва от оценката" в чл. 210, ал.5 от ЗУТ. Възможно ли е, според теб, в хипотеза на §6, ал.2 от ПР на ЗУТ, при налична оценка на предаваемото място - невлязла в сила, и депозиране на сумата в банка, да се състави Н.А. по регулация, позовавайки се на израза "да се ползва от оценката"?
-
scribtor - Потребител
Не, не смятам, че можеш да се снабдиш с констативен НА по чл. 483, ал. 1 ГПК. Наистина върху скицата може да е удостоверено, че в преклузивния 6-месечен срок не е заявено прилагеното на дворищнорегулационния план, т. е. да е направено искане за уреждане на регулационните сметки, но това ми се струва малко вероятно. По-скоро нотариалната удостоверяване трябва да следва процудурата по § 8. (1) След изтичане на сроковете по § 6, ал. 2 и 4 отчуждителното действие на влезлите в сила, но неприложени дворищнорегулационни планове за изравняване на частите в образувани съсобствени дворищнорегулационни парцели и за заемане на придадени поземлени имоти или части от поземлени имоти се прекратява. Това е основание за изменение на дворищнорегулационните планове при условията и по реда на този закон. Общинската администрация служебно изменя дворищнорегулационните планове по писмено искане на заинтересуваните собственици, като поставя в съответствие новите вътрешни регулационни линии по съществуващите граници на поземлените имоти.
- gega
- Потребител
gega написа:Не, не смятам, че можеш да се снабдиш с констативен НА по чл. 483, ал. 1 ГПК.
Gega, не си ме разбрал - питам за чл. 210 , ал.5 от ЗУТ - какво значи "да се ползва от оценката"? Имам предвид оценката на Комисията по чл. 210, преди да е влязла в сила. Ако има и други мнения по това питане, ще е интересно.
Колеги, много благодаря за отзивчивостта!
В § 7 от Наредбата, която пейстна Poli_n са посочени въпросните правила. Оказа се, че са отменени от нея, както предположих, и точното им име е "Строителните правила и норми за изграждане на населените места".
Ако някой има възможност, ще съм му много благодарен, ако ми ги изпрати на Е-mail: koh_leg@abv.bg
-
scribtor - Потребител
Влез в Гугъл. Там ще намериш демо версия от "Норма" именно на "Строителни правила и норми за изграждане на населените места". Излиза около 1/5 от целия текст, но предполагам, че ако се свържеш с фирмата ще е възможно да се сдобиеш с целия текст.
Междувпрочем те са обн. в "Известия", бр. 75 от 18.09.1959 год. - ако това ще те улесни де.
Извинявам се, ама повече не мога да ти помогна - поне в момента
Междувпрочем те са обн. в "Известия", бр. 75 от 18.09.1959 год. - ако това ще те улесни де.
Извинявам се, ама повече не мога да ти помогна - поне в момента
- sorcerer
- Нов потребител
Може още да потърсиш "Правилник за планово изграждане на населените места" (П.П.И.Н.М.), обн. в "Известия" бр. 51/1950 год.
Мисля си, че ЗПИНМ (обн. бр. 227/01.10.1949 год. и действал до 01.06.1973 год.) си го имаш и затова не го коментирам въобще
Мисля си, че ЗПИНМ (обн. бр. 227/01.10.1949 год. и действал до 01.06.1973 год.) си го имаш и затова не го коментирам въобще
- sorcerer
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|