начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Помощ! Сина ми може да бъде изключен от училище!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ! Сина ми може да бъде изключен от училище!

Мнениеот bard » 30 Мар 2006, 00:03

Търся спешно адвокат от Варна, който владее материята по Закона за народната просвета и правилника му.
За съжаление имам син калпазанин, който освен това е в пубертета и в момента е натрупал 15 неизвинени отсъствия. наложено му е наказание - предупреждение за преместване в самостоятелна форма на обучение. Аз лично съм крайно ядосана и възмутена, но в крайна сметка търся варианти нещата да не стигнат до там, за което ми е необходима и консултация. Разгледах подробно закона и правилника, но търся човек с практика по тези въпроси.
bard
Нов потребител

Мнениеот ofkud » 31 Мар 2006, 12:22

не съм юрист - учител съм и доколкото съм запозната със закона искам да Ви уверя, че такова нещо, като изключване от училище -няма. Ако сина Ви е по-малък от 16 години, най-голямото наказание е премастване в друг клас или друго училище. Ако е по-голям наказанието е преминаване в индивидуална форма на обучение, но тя може да бъде за определен срок.
ofkud
Нов потребител

Мнениеот ekostova » 31 Мар 2006, 13:20

Вземете една мед. бележка, че е бил болен и не се занасяйте и Вие и даскалите, ще изключват детето от у-ще... Или му дайте Вие една бележка, че в еди-кой си ден е отсъствал по домашни причини. Така ще намалеят неизвинените и няма да го изключат. Но трябва да сте по-строга към "калпазанина", защото вие му правине лоша услуга - не го подготвяте за живота да е сериозен и сам да си носи отговорност за попарките, които си е надробил. Изумява ме това да търсите адвокат за този случай. Ако работата е изпусната, грешката е у Вас, а не в детето, нито в учителите. С пожелания за успех и трезва преценка!
ekostova
Потребител

Назад към Взаимопомощ