начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Лаишки въпрос за ВКС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лаишки въпрос за ВКС

Мнениеот tany_ivanova » 16 Мар 2006, 18:16

подала съм жалба до ВКС след второ разглеждане на ниво ОС върнато дело от ВАС .
ВСК с решение ли само трябва да излезе или може да върне делото.

Благодаря.
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот tany_ivanova » 17 Мар 2006, 13:30

Никой ли не знае ????
Адвокатът ми каза че може да се наложи са наемам адвокат от София . Чудя се защо ми е и софийски адвокат , след като сега той / моя адвокат/ ще се явява на делото в ВКС и какво да му обяснявам на другия адвокат.
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот an_jelika » 17 Мар 2006, 13:38

ВСк може да и да върне делото, но може да и да постанови решение, което е окончателно и не подлежи на обжалване!
Според мен не е необходимо да си наемате адвокат от СоФия, делото може да се "води" писменно., тъй като тази в тази инстанция не се събират нови доказателства, а е достатъчно да се изложи писмено становището на колегата, а Вашето явяване не е задължително! Отделно от това вашия адвокат може да се поразходи до София, но ще трябва да му платите и пътните, но отново подчертавам - явяването не е езадължително !
Избирайте сама и успех! :)
an_jelika
Младши потребител

Мнениеот tany_ivanova » 17 Мар 2006, 14:09

Благодаря ви за отговора. Адвокатът ми ще се явява и аз ще се явявам - така съм решила. На фона на всички други разходи досега пътните на адвоката са джобни стотинки.
tany_ivanova
Потребител

Назад към Взаимопомощ