начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

промяна на фамилното име на лице от мъжки пол!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промяна на фамилното име на лице от мъжки пол!

Мнениеот kr.slavova » 16 Мар 2006, 00:11

Здравейте на всички Ви, които ше се спрете на поставената от мен тема! Иска ми се да си изясня този въпрос с Ваша помощ! Кой е компетентния орган до който следва да се отправи молбата-РС или...?Предполагам, че трябва да се подкрепи с някакви конкретни основания, но много ми е ентересно как се гледа на този въпрос, що се касае за лице от мъжки пол! В случая не става въпрос за име-позорящо лицето, а за желание, да се приеме фамилията на "дядото", която е различна от тази на всички останали роднини от бащина страна! в общи линии, това е!
kr.slavova
Нов потребител

Мнениеот ostin » 16 Мар 2006, 11:52

Искът за промяна на име се подава пред Райония съд, срещу общината. Няма пречка да се промени фамилното име на мъжа, щом има доказателства, че фамилията на дядото е друга. Трябва да представите доказателства за фамилията на дядото и свидетели, че той-ищецът е известен с това име
ostin
Потребител

Назад към Взаимопомощ