начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

смърт при ЕТ - как да продължа дейността като наследник

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

смърт при ЕТ - как да продължа дейността като наследник

Мнениеот И.Йорданов » 16 Яну 2006, 12:54

Здравейте,
От Варна съм. Съпругата ми почина преди 2 месеца.
Имаше фирма ЕТ - искам да продължа дейността и търговия с малко магазинче - имаме дъщеря от брака си, която заяви че не желае да се занимава.
Моля Ви да ме упътите какво трябва да подготвя като документи и какви са таксите за да продължа дейността - трябва ли ново ЕТ да се прави или мога със старото наименование да продължа.
Ще съм Ви признателен ако успеете да ми отговорите
Благодаря Ви предварително
И.Йорданов

при смърт на ЕТ как да продължа дейноста като наследник

Мнениеот пепи » 16 Яну 2006, 14:53

Изваждаш си Удостоверение за наследници ,след това подаваш заявление до Търг. регистър на съответният Окръжен съд,като останалите наследници декларират , че са съгласни да представляваш ЕТ.
пепи

Мнениеот lorelai » 16 Яну 2006, 14:59

Преди това обаче е необходимо да се направят специални бланкови уведомления до Дсл и НОИ, че са уведомени за предстоящето поемане на ЕТ-то.
lorelai
Младши потребител

Мнениеот И.Йорданов » 16 Яну 2006, 23:16

Благодаря Ви за отговорите - може ли да ми кажете каква е таксата, която ще ми искат от съда за тези промени?
И може ли да остане фирмата със старото име ?
И.Йорданов

Починал ЕТ - как да продължа дейността като наследник

Мнениеот пепи » 17 Яну 2006, 09:38

Таксите са следните: 25лв. такса Окръжен съд + 1.50лв. за препис от
решението, 30лв. обнародване в държавен вестник,
- 50лв. за Удостоверение за актуалност на название.
пепи

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 10:10

Аз скоро правих наследяване на ЕТ в СГС - нямаше нужда от уведомления за НОИ и Данъчни. Но послед уведомяваш Агенция по вписванията и плащаш такса. Получаваш нов БУЛСТАТ. В НОИ трябва да пререгистрираш трудовите договори. Общо взето навсякъде те третират като съвсем ново ЕТ.
Гост

Назад към Взаимопомощ