начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Престъпление ли е това?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Престъпление ли е това?

Мнениеот For Safety Reasons » 13 Яну 2006, 11:40

Наскоро безмалко да стана жертва на американски измамници, ловящи шарани из интернет. Та аз сънувах, че копирам тяхната схема и се възползвам от подготовката, която те са направили. За да изтълкувам съня си със съновника, трябва да знам това престъпление ли е.

Сънувах нещо такова:
Пуска се обява за продажба на стоки на привлекателно ниски цени в интернет от името на измислена фирма. Евентуалните жертви се свързват с мен по и-мейл и евентуално правят поръчка. Уговорката е, че ще се използва за доставка фирма, която първо взема стоката от мен, после клиентът, след потвърждение от нейна страна, изпраща парите на неин сътрудник, после фирмата доставя стоката и чак ако клиентът е доволен, фирмата ми дава парите. Иначе, ако клиентът не е доволен, стоката ми се връща, а клиентът си получава парите обратно.
Всъщност фирмата за доставки не съществува, интернет сайтът й също е с цел заблуда (той е направен от тези, които се опитаха да измамят мен). "Сътрудникът", на когото се изпращат парите, съм аз със своето истинско име и адрес. Стока няма. Цялата комуникация се извършва чрез и-мейл, аз не подписвам нищо.
Та в правен смисъл аз измамник ли съм бил в съня си или добросъвестен получател на няколкостотин долара?
А ако в България това деяние не е наказуемо, възможно ли е, ако ужиля някой чужденец, да бъда подведен под отговорност в неговата държава? Защото сънувах разни американци...
For Safety Reasons

Re: Престъпление ли е това?

Мнениеот steli_na » 13 Яну 2006, 11:56

For Safety Reasons написа:А ако в България това деяние не е наказуемо, възможно ли е, ако ужиля някой чужденец, да бъда подведен под отговорност в неговата държава? Защото сънувах разни американци...

Спокойнооооо! На сън може да си жилите, когото си искате. :lol:
steli_na
Потребител

Мнениеот Safety » 13 Яну 2006, 12:18

А ако се извърши това деяние наистина - престъпление има ли?
Safety

Мнениеот SF » 13 Яну 2006, 13:15

Да, престъпление е-измама. Има доста такива случаи, доколкото знам има и осъдени в България.
По добре да си остане сън, за да не се превърне в кошмар на живо.
SF

Мнениеот А » 13 Яну 2006, 13:42

Доста заобиколен начин си използвал, за да обясниш схемата - разни сънища, разни американци, комбинации.........Говори направо това е форум. Но аз все пак ще се пробвам да те ping-вам и да установя от къде си пуснал това съобщение. Интересна комбинация предлагаш, но интересен ще станеш и за полицията и за прокуратурата. Както се пее в една песен "....бате по-добре нидей"
А

Мнениеот s_milushev » 14 Яну 2006, 02:16

В съновника явно има отделно тълкуване на сън с престъпление в РБ и в друга държава. Има раздел "хумор".
s_milushev
Нов потребител

Мнениеот аз » 14 Яну 2006, 21:14

хихихи-хахаха-хохохо
Ма ти наистина си голям шегаджия!
Обръщам се към А: Ако успееш да го "сбараш" направо го удари по главата. Такива тарикати трябва да се поставят на мястото им. Ако имаш нужда от помощ-само свирни :D
аз

Назад към Взаимопомощ