начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

държавен служител--граждански договор????

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

държавен служител--граждански договор????

Мнениеот неосведомен държ. служ. » 11 Яну 2006, 11:59

Здравейте,
Надявам се някои да може да ми помогне...държавен служител съм и ме интересува дали имам право да работя допълнително по граждански договор....шефът ми казва че не мога като ми цитира чл. 7 (2) т. 6:?

(2) Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което:
6. работи по трудово правоотношение, освен като преподавател във висше училище.

как се тълкува това и какво е реалното положение????:?:
Благодаря!
неосведомен държ. служ.

Re: държавен служител--граждански договор????

Мнениеот донна2 » 11 Яну 2006, 12:06

гражданския договор е начин да се заобиколи точно цитираната от вас разпоредба ,колко е законосъобразно е друг въпрос .
Личното ми мнение е че това е назаконосъобразно .Има и други мнения .Разрови се в архива темата е дискутирана .
донна2

Мнениеот Иайло » 11 Яну 2006, 12:15

ако е наистина граждански договор- не е заобикаляне и си е разрешено- така смятат и преподаватели от ИПАЕИ на курс по въведение в държавната слъжба, т.е. да е наистина някаква конкретна работа и до извършването й. не е разумно да се пише дълъг срок в гражданския договор и елементи, присъщи на трудовия, защото тогава се тълкува като заобикаляне
Иайло

Назад към Взаимопомощ