начало

Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие Георги Георгиев обсъди със съдии в Пловдив преодоляването на бавното правосъдие

Разноски в изпълнителното производство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разноски в изпълнителното производство

Мнениеот Александра » 07 Яну 2006, 19:41

С риск да възмутя с незнанието си, ви моля да ме посъветвате за реда , по който мога да претендирам от длъжника по изпълнението направените разноски, но не тези от исковия процес, а само разноските от изпълнителния. В случая става въпрос за изпълнение въз основа на несъдебно изпълнително основание. Според мен, мога да получа изпълнителен лист само за сумата, посочена в това несъд.изп.основание, и събирането само на тази сума ще ръководи съдебния изпълнител. По какъв ред взискателят може да си възстанови направените разходи по принудителното изпълнение?
Предварително ви благодаря.
Александра

Мнениеот Гост » 09 Яну 2006, 14:16

По никакъв-остават си за сметка на взискателя 8)
Гост

Мнениеот Александра » 09 Яну 2006, 17:05

Глупости! Естествено, че длъжникът ги дължи. Обаче не ми е ясно как да ги претендирам - дали с молбата за образуване на изпълнително дело или се искат по-късно...
Александра

Мнениеот Гост » 09 Яну 2006, 17:13

искат се с молбата за образуване на изпълнително производство, но трябва да се докажат, вносни бележки за такси , адвокатски хонорар
Гост

Мнениеот Александра » 09 Яну 2006, 19:34

Благодаря за отговора!
Александра

Назад към Взаимопомощ