Колеги моля за Вашето становище за следния казус
Вписан съм като адвокат в адвокатска колегия. Същевременно получих предложение да започна работа като държавен служител в администрация.
Съгласно чл. 23 от Закона за адвокатурата "Адвокатът временно преустановява упражняването на адвокатската професия, когато бъде избран на длъжност, която е несъвместима с упражняването на адвокатската професия, както и поради болест или друга основателна причина. При временно преустановяване упражняването на адвокатската професия адвокатът заплаща вноските към адвокатския съвет и Висшия адвокатски съвет, освен в случай на преустановяване поради болест."
Според Вас горепосочената норма трябва ли да се тълкува разширително, тоест дали обхваща и длъжностите, които не са избираеми а назначаеми със заповед на съответния орган.
Дали ще ми бъде уважена молбата за временно преустановяване на адвокатска професия, тъй като съм държавен служител или ще бъде отхвърлена като неоснователна.
Не успях да открия никаква практика по въпроса така че много ще се радвам да ми помогнете.
- Дата и час: 09 Фев 2025, 23:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл. 23 от ЗАкона за адвокатура
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|