- Дата и час: 04 Фев 2025, 15:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля спешно за Вашата помощ, колеги!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Моля спешно за Вашата помощ, колеги!
Имам към Вас следния въпрос: Адвокат сам в САК. Намирам се в отпуск 45 преди раждане. Поради семейни причини има вероятност да родя в чужбина. Въпросът ми е: ще имам ли право на обезщетение за раждане и гледане на малко дете в БГ? От НОИ ми казаха, че е необходимо да пребивавам в страната, от друга страна КСО не поставя такова условие.... Какво трябва да направя, за да не загубя тези свои права? Проблемът идва от факта, че няма кой в БГ да ми преиздава болничните листа.... А аз си мислех въз основа на чуждите медицински документи в БГ да ми се преиздават български... Предварително благодаря!
- адвокат
Saveta mi e da proverite v naredbata za meditsinska rabotosposobnost ot mai 2005g. Ot noi moje da vi kajat vsi4ko.Te si katat parite(losho niama stiga da ne vi narushavat pravata). Bih zadal slednia vapros.Predstavete si 4e edno osigureno litse(za vsi4ki osiguritelni slu4ai) sledva ta pretarpi niakava tejka operatsia v 4ujbina koiato v BGne moje da bade izvarshena po obektivni pri4ini. Sled hadene po makite po razni instantsii kato MZ i tehnite "natsionalni konsultanti" polu4i taka jelanoto razreshenie ot BG vlasti za operatsiata v USA naprimer. Togava pal li litseto niama da ima pravo na otpusk po bolest.Ili oshte po frapanten slu4ai.Predstavete si 4e vij darjavnik ot BG pretarpi neshtasten slu4ai v 4ujbina dokato e v komandirovka. Tam se lekuva primerno 1 mesets tai kato ne moje da bade transportiran(ne e transportabilen) do BG.Prez tozi 1 mesets toi niama li pravo na otpusk po bolest i respektivno na obeshtenenie po KSO? Taka 4e proverete v naredbata nesam mnogo siguren no spored men triabva da ima niakavo zakonovo reshenie.Ako ima propusk v zakonodatelstvoto shte vi posavetvam 45 dni predi termina da posetite nabludavashtia bremennostta Li4en lekar ili AG.Toi shte vi izdade bolni4en.Sled kato deteto se rodi i se varnete v BG izbirate li4en lekar na deteto sled kato v BG se presastavi Akt za rajdane po reda na 4l.72 ako ne me laje pametta ot ZGR. I li4nia lekar na deteto shte vi izdade bolni4en za ostataka ot 135 kato prispadne predhojdashtite rajdaneto 45 dni.Tova e skromnoto mi mnenie.A NOI izobshto ne gi slushaite.Te mogat vsi4ko da vi kajat.
Uspeh
Uspeh
- neznaiko
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|