начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

Моля за тълкуване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за тълкуване

Мнениеот Dios » 23 Дек 2005, 16:02

Уважаеми адвокати,
моля да ми разтълкувате какво се случва тук:
Касае се за дело по ЗОДВПГ. Процесуалният представител на МЗ:
"Поддържам иска. Министрството на здравеопазването не е лигитимирана страна в процеса, посочените действия не предтавляват административна дейност. Касае се за лечебна дейност от дружество, в което държавата не е едноличен собственик на капитала и не управлява правата на собственост. Моля на основание чл. 175, ал. 1 от ГПК да се привлече като трето лице помагач МБАЛ "..." от които действия по отношение право на пациент и неосигуряване на лекарства са произтекли неблагоприятните последици. Представям молба с препис за страните."
Моля за тълкуване какво се случва тук?

Благодаря предварително на всички които се отзоват
и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!
Dios

Re: Моля за тълкуване

Мнениеот Dios » 26 Дек 2005, 13:34

Dios написа:"Поддържам иска. Министрството на здравеопазването не е лигитимирана страна в процеса.... Моля на основание чл. 175, ал. 1 от ГПК да се привлече като трето лице помагач МБАЛ "..." от които действия по отношение право на пациент и неосигуряване на лекарства са произтекли неблагоприятните последици."

Моля да ми кажете, означава ли, че след привличането като трето лице помагач МЗ ще стане лигитимирана страна в процеса?
Dios

Мнениеот Гост » 27 Дек 2005, 10:11

Ами МЗ си е легитимирана страна в процеса (поне засега, защото Вие посочвате ответника), но ще се домогва да докаже, че няма нищо общо с цялата работа и ще търси отхвърляне на иска Ви. А привличането на третото лице-помагач е за допълнителна презастраховка - ако ги осъдите и се окаже, че и болницата е отговорна, да могат да си гонят болницата за това, което са платили. Но на мен ми се струва наистина, че не МЗ, а болниците се занимават с лечение. Личното ми мнение (без да претендирам, че съм подробно запознат с казуса) е, че ако има неполагане на дължимата грижа, то може да дойде именно от болничния персонал, а не от малоумието на чиновника Х от МЗ...
Гост

Назад към Взаимопомощ