начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

ЗАПОР НА МИКРОБУС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАПОР НА МИКРОБУС

Мнениеот pi4 » 21 Дек 2005, 17:08

Точно преди 13 месеца получих уведомление от СИ за запор на микробус /мн.лошо състояние/моя собственост, по заведено ИД с/у мен. Две години преди това вече бях продал и взел парите за буса, но само с предварителен договор. Купувача така и не събра пари да го прехвърли нотариално, така че талонът е на мое име. В законния срок пуснах жалба чрез СИ че съм продал буса заедно с копие от договора. Дали жалбата ми хвана декиш, един господ знае, но повече не последваха никакви действия от СИ.
Днес по желание на новия собственик ходихме до КАТ да го бракува, но има запор.
Въпросът ми е какво да правя от тук нататък, щом не са предприети никакви действия от страна на СИ и кредитор?
Благодаря на всички помогнали.
pi4

Мнениеот Някой » 21 Дек 2005, 17:15

Проверете си делото в СИС. Ако дължимата сума е събрана по друг начин поискайте вдигане на запора.
Някой

Мнениеот pi4 » 21 Дек 2005, 17:29

Кредиторът изобщо не е удовлетворен. Но интересно защо 13м. не са предприети действия спрямо буса и изобщо?
Мога ли да получа тази информация от самото дело?
pi4

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 18:35

Запорът е способ за принудително изпълнение, публичната продан път към осребряване на имуществото. Направете справка в СИС какво точно е предприето във връзка с изпълнението.
Гост

Назад към Взаимопомощ