начало

Заради четирима отпускари кворумът на Съдийската колегия се разпадна и заседание няма Заради четирима отпускари кворумът на Съдийската колегия се разпадна и заседание няма

Психически тормоз - ПОМОЩ!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Психически тормоз - ПОМОЩ!!!

Мнениеот майка » 08 Дек 2005, 19:50

Здравейте!
Ситуацията е следната:родителите на едно дете от класа на моето,обвиняват моето в манипулиране на целия клас да не понася тяхното,което според децата не е вярно.Въпросните родители много пъти се опитваха да накарат моето дете да стане приятел с тяхното,но...не се получава.Сега са подели инициатива да махнат детето ми от класа,"защото е лидер и трябва да се махне".Всичко това се отразява много зле на детето ми - вместо да ходи с удоволствие на училище, то се притеснява в какво ще го обвинят пак,плаче...
ПОМОГНЕТЕ МИ! Какво мога да направя,за да спася детето си от този ад?
майка

Мнениеот аз » 10 Дек 2005, 14:41

Ами щом детето Ви няма приятели и ходи с нежелание на училище-преместете го, дори и в друго училище. Така е по-добре за него.
аз

za deteto

Мнениеот varna » 10 Дек 2005, 16:04

здравейте, зная за какво говорите. Когато сина ми веше в трети клас отказа да ходи на училище, понеже в продължение на един месец, всеки ден някой възрастен от семейството на негов съученик, го биели. В къщи нищоне знаехме. Той биел детето, а те него и така до деня в който майката на това дете го унижава пред цлия клас, като му изсипала всички вещи от раничката и т.н.
Ще Ви кажа какво се оказа, че направих. Първо отидох в училище и говорих с децата от класа в присъствието на майката на другото дете. Учителката се скри. Оказа се, че детето ми е лидер от детската градина, та и до сега. Всички деца се наредиха след него. Попитах те двамата за какво се бият и децата разказаха разни дразнещи истории за другото дете. Просто на някой родители не им стигат първите седем и как да ги имат после техните деца! Помолих майката при това положение да се извини на детето ми и да обещае пред всички, че няма да го бие или да го унижава, а тя само повтаряше " ще го бия когато си поискам ...." И, честно, незная как стана, хванах и ухото и и друсах главата няколко минути, но тя все нареждаше и и ударих страшно силен шамар, чак главата и се удари в стената. Ефекта всички мълчат, идва от някъде учителката и започва часа. До ден днешен нямаме повече никакви проблеми с детето или с родителите му. Където ме видят в квартала ме поздравяват. Аз се срамувам от постъпката си, мъжът ми се кара вечерта, но някакси нещата си дойдоха намястото. Вече от пет години съм адвокат и какво да ви кажа... Има всякакви конвенции за защита на децата. Да си лидер не е порок и не е основание за някои по-амбициозни хора да се месят в отношенията между децата. Пуснете жалба в районна прокуратура и опишете вашите тревоги, точно и кратко. Те ще я препратят по компетентност на ДПС/детска педаг. стая/ или на дознание. При всички случаи ще ги потърсят за обеснения. Пазете детето си! :roll: :roll:
varna

Мнениеот майка » 12 Дек 2005, 10:59

Не сте ме разбрали!!!
Моето дете е подкрепяно от всички деца в класа и има много приятели!!!
Другото дете няма приятели и за това нещо обвинява моето,че манипулирало децата да не са и приятели.
майка

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 16:12

Опитайте се първо да говорите с въпросните родители, ама те , както ми се струва, са откачалки, а сигурно и детето им е такова, та затова си няма приятели, горкото. Май са си за бой тези хора, ама е трудно с това да си успокоите детето.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 16:12

Опитайте се първо да говорите с въпросните родители, ама те , както ми се струва, са откачалки, а сигурно и детето им е такова, та затова си няма приятели, горкото. Май са си за бой тези хора, ама е трудно с това да си успокоите детето.
Гост

Назад към Взаимопомощ