начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

Договор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор

Мнениеот Питащ » 24 Ное 2005, 19:41

Моля ако може някой да ми каже как точно се нарича договор, който в буквален превод "продължава до приключването на определена работа"? Много благодаря на всички предварително!
Питащ

Мнениеот Гост » 24 Ное 2005, 21:00

срочен трудов договор може да се сключи до завършване на определената работа т.е. още при договарянето с работодателя служителят е наясно с това,че договорът е срочен няма сигурността на безсрочния договор и предстои в едно по-близко време да бъде прекратен това прекратяване е неизбежно след като свърши работата за която е сключен!виж чл.68 от КТ.дано съм бил полезен???
Гост

Мнениеот Гост » 24 Ное 2005, 21:00

срочен трудов договор може да се сключи до завършване на определената работа т.е. още при договарянето с работодателя служителят е наясно с това,че договорът е срочен няма сигурността на безсрочния договор и предстои в едно по-близко време да бъде прекратен това прекратяване е неизбежно след като свърши работата за която е сключен!виж чл.68 от КТ.дано съм бил полезен???
Гост

Мнениеот нов » 25 Ное 2005, 17:24

Anonymous написа:срочен трудов договор може да се сключи до завършване на определената работа т.е. още при договарянето с работодателя служителят е наясно с това,че договорът е срочен няма сигурността на безсрочния договор и предстои в едно по-близко време да бъде прекратен това прекратяване е неизбежно след като свърши работата за която е сключен!виж чл.68 от КТ.дано съм бил полезен???

При сключването на този вид договори, работодателят е длъжен да конкретизира точно и ясно за каква точно работа става въпрос, по принцип такъв вид трудови договори се сключват /доколкото на мен ми е известно/ в строителството, в селското стопанство , в консервената промишленост ,и т.н общо взето във фирми в които има временно увеличение на обема на работа.
нов

Мнениеот dilian_korsemov » 25 Ное 2005, 22:46

никъде не се казва,че това е трудов договор.

Просто срочен договор :)
dilian_korsemov
Нов потребител

Мнениеот dilian_korsemov » 25 Ное 2005, 23:01

Отделно най бяха два термина
прекратяване на договор и отказ(отмяна)

кое от двете дейсташе с обратна сила - отказа ли беше ? :oops:
dilian_korsemov
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ