начало

Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната

как да реша следните казуси относно решения на КАТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да реша следните казуси относно решения на КАТ

Мнениеот hrutka » 09 Ное 2005, 17:49

Преди близо 2 месеца стана ПТП на кръстовище,където едната улица няма никакви знаци а на другата от едната и страна има СТОП но от другата липсва.Вечерта написаха за мое учудване акт на този които ме удари (аз се движех по главната улица).Но след три дни полицая ми се обади и ми каза,че трябва да ми напише акт на мене тъй като нямало знак стоп и кръстовището било нерегулирано.Та първият ми въпрос е как една и съща улица е с различно значение.
А втория казус е когато не разписах акта полицаят взе контролния талон и ме остави без всякакви документи за правоуправление.Може ли да се съди полицая
hrutka
Нов потребител

Мнениеот аз » 10 Ное 2005, 21:16

Абсолютно можеш да съдиш полицая. Това дали ти ще разпишеш акта си е твое право. Отказа да то разпишеш се установява със свидетели. Но да ти взема талона-това е НЕДОПУСТИМО.
Що се отнася до първия въпрос-най-добре изчакай да излезе нак.постановление и после го обжалвай. Доколкото разбирам има за какво. Защото всякакви действия преди това са безпредметни.
УСПЕХ! :D
аз

Назад към Взаимопомощ