начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

Запитване относно акт от КАТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запитване относно акт от КАТ

Мнениеот JD » 27 Окт 2005, 19:26

Преди 2 седмици ми беше съставен акт за неизползване на предпазен колан ( 40лв. и 10 к.т. ). Оказа се, че в ЗДвП това е чл.183 ал......
но в акта ми пише член 102 ал...... и да попитам валиден ли е акта и как да процедирам ако не? Предварително благодаря на отзовалите се!
JD

Мнениеот Полицай » 27 Окт 2005, 21:10

чл.183,ал.4,т.7 е непоставянето на предпазен колан. Е,и? Вие сте нарушили правилата, просто си платете глобота.
Ако обжалвате имате шанс да спечелите, но Вие сте управлявяли МПС, без обезопасителен колан, нарушител сте, така че платете си глобата. Така е в цивилизования свят!
Полицай

Мнениеот Бл » 27 Окт 2005, 22:00

Ще допълня, че в чл. 102 ал.1 от ЗДП е вменено в задължение на всички водачи на МПС да управляват същото с предпазен колан... Ти си направи извода по-нататък. Предполагам, че става въпрос за хипотезата на ал.1 от ЗДП, защото не си си направил труда да изпишеш докрай правната квалификация на нарушението. но логиката ми нашепва, че едва ли попадаш в изключенията на ал.2 на чл. 102 от ЗДП!! За ал.3 от същата разпоредба - не коментирам.
Надявам се АУАН и съответното НП да са съставени без да са допуснати процесуални нарушения и съдът да потвърди определеното наказание - в т.ч. и досежно отнетите точки.
Все пак, законитите трябва да спазват.. и ще е жалко, да останеш несанкциониран! :twisted:
Бл

Re: Запитване относно акт от КАТ

Мнениеот Гост » 27 Окт 2005, 22:27

JD написа:Преди 2 седмици ми беше съставен акт за неизползване на предпазен колан ( 40лв. и 10 к.т. ). Оказа се, че в ЗДвП това е чл.183 ал......
но в акта ми пише член 102 ал...... и да попитам валиден ли е акта и как да процедирам ако не? Предварително благодаря на отзовалите се!
:D :D :) :( :o :lol:
След като Н-ка на КАТ издаде Наказателното постановление, задължително го обжалвайте пред съответния Районен съд и то ще бъде отменено поради несъответствие на посочените членове от ЗДвП. Служителите на КАТ следва да познават ЗДвП и точно да го прилагат - затова получават заплати !?!
Гост

Мнениеот neznaiko » 01 Ное 2005, 12:36

Oshte vednaj ogledaite vnimatelno Akta za izvarsheno narushenie i Nakazatelnoto postanovlenie. Dano da gresha no obiknovenno organite na KAT pishat gluposti a zadaljitelni rekviziti koito triabva da sadarja postanovlenieto i akta ne se otraziavat.Taka naprimer predi 2 sedmitsi vidiah NP vra4eno v edno s pokana za dobrovolno izpalnenie, koeto e nedopustim:).Ako i vav vashia slu4ai organite na KAT sa izvarshavli podobni gluposti togava vi savetvam da objalvate.
Kam u4astnitsite koito tvardiat 4e vseki shofior triabav da spazva zakona za dvijenie po patishtata-saglasen sam s tova, no i organite na KAT sashto triabav da si spazvat zakona. Edna takava jalba samo shte gi distsiplinira i shte gi nau4i da si pishat aktovete i NP kato horata
neznaiko

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 15:41

Явно няма кой да ви посочи за какво става въпрос и ако позволите ще се опитам да ви отговоря.
преподавам дисциплина свързана със ЗДвП.
когато се съставя акт в акта се посочва нарушения член и това е 102.
когато компетентно лице ви издава наказателно постановление а именно там се определя наказанието ви се използват сички членове след 174 от ЗДвП-183 е съответния член.......
така че ваше право е да обжалвате но акта е съставен съобразно изискванията на закона и наказателното постановление е издадено правилно.
Гост

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 15:42

Явно няма кой да ви посочи за какво става въпрос и ако позволите ще се опитам да ви отговоря.
преподавам дисциплина свързана със ЗДвП.
когато се съставя акт в акта се посочва нарушения член и това е 102.
когато компетентно лице ви издава наказателно постановление а именно там се определя наказанието ви се използват сички членове след 174 от ЗДвП-183 е съответния член.......
така че ваше право е да обжалвате но акта е съставен съобразно изискванията на закона и наказателното постановление е издадено правилно.
Гост

Мнениеот Vasko_1_ » 01 Ное 2005, 15:45

НЕПОЗНАВАНЕТО НА ЗАКОНА НЕ ТЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ ОТГОВОРНОСТ!!! Мой пробваш се да не си платиш глобата от 40лв. и 10 точки:Ама няма как да стане!Хората са го написали черно на бяло: Закон за движение по пътищата ЧЛЕН 102 АЛИНЕЯ 1 ЦИТИРАМ:Водачите на автомобили,комплектувани с обезопасителни колани са ДЛЪЖНИ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ! тоет казано на простичък за тебе език:Нямаш колан имаш АКТ.Това е!Чл.183 от ЗДвП е в раздел АДМИНИСТРАТИВНО-НАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ тоест казано на твоя език за какво нарушения каква парична глоба се налага, а не какво е самота нарушение заради което носиш последствия,тоест съставяне на АУАН.Така че отидеш ли в съда с този довод който си изнесъл по-горе ште ти кайат абсолчтно същото което ти казвам и аз.А що се отнася за катаджиите, вярваш ли че някой катаджия с 10 години стаж ще допусне грешка каквато ти се иска не теб, да е допуснал въпросния Служител на Закона!
Vasko_1_

Мнениеот Vasko_1_ » 01 Ное 2005, 15:57

НЕПОЗНАВАНЕТО НА ЗАКОНА НЕ ТЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ ОТГОВОРНОСТ!!! Мой пробваш се да не си платиш глобата от 40лв. и 10 точки:Ама няма как да стане!Хората са го написали черно на бяло: Закон за движение по пътищата ЧЛЕН 102 АЛИНЕЯ 1 ЦИТИРАМ:Водачите на автомобили,комплектувани с обезопасителни колани са ДЛЪЖНИ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ! тоест казано на простичък за тебе език:Нямаш колан имаш АКТ.Това е!Чл.183 от ЗДвП е в раздел АДМИНИСТРАТИВНО-НАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ тоест казано на твоя език за какво нарушения каква парична глоба се налага, а не какво е самота нарушение заради което носиш последствия,тоест съставяне на АУАН.Така че отидеш ли в съда с този довод който си изнесъл по-горе ще ти кажат абсолютно същото което ти казвам и аз.А що се отнася за катаджиите, вярваш ли че някой катаджия с 10 години стаж ще допусне грешка каквато ти се иска не теб, да е допуснал въпросния Служител на Закона!
Vasko_1_

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 16:48

Съветвам всички винаги да обжалват всяко НП-независимо дали са или не нарушили закона. По една проста причина- КАТ да се научат не само да искат пари, а да си пишат и актовете като хората. Качвала съм на 2 инстанция НП за 20 лв. След като мога-обжалвам. До сега нямам провал! непростимо е да работиш 10 год. както казвате и да не знаеш закона, който практикуваш!Аман от невежества!
Гост

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 16:51

А що се отнася до катаджиите не смао с 10 , но и с 15 год. стаж такива грешки допускат, че ти е бедна фантазията!
Гост

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 17:14

Аз съм адвокат и съветвам всички да обжалват и актовете на КАТ, и наказателните постановления на Началника на КАТ. Действително е редно да се научат проверяващите органи да съблюдават закона, да го спазват и правилно прилагат. А началникът на КАТ не само да потвърждава актовете, но и при възражения от страна на нарушителя, да извършва пълна проверка на случая, каквото е изискването на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН).
Гост

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 17:15

Аз съм адвокат и съветвам всички да обжалват и актовете на КАТ, и наказателните постановления на Началника на КАТ. Действително е редно да се научат проверяващите органи да съблюдават закона, да го спазват и правилно прилагат. А началникът на КАТ не само да потвърждава актовете, но и при възражения от страна на нарушителя, да извършва пълна проверка на случая, каквото е изискването на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН).
Гост

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 17:16

Гост

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 17:42

И Освет те и съдиите да се научат да работят по прецизно. недопустимо е да изкараш решение, без да се произнесеш по точките!!!!!
Гост

Мнениеот neznaiko » 02 Ное 2005, 17:04

V po-goliamata 4ast podkrepiam stanovishteto na Gost.Edinstvenno po otnoshenie na resheniata na sada s4itam 4e ne sledva da gi komentiram.Ne sam advokat no moite vpe4atlenia sashto ne sa blestiashti za rabotata na slujitelite na KAT bez ogled na tehnia staj. Vajno e koi kak raboti a ne dali si v dadena sistema 10 ili 15 godini. Na niakoi hora jivota im minava v dadena svera i nikoga nishto ne nau4avat.
I vaprosa izobshto ne e v 40leva.Vaprosa e printsipen.A imenno da se nau4at slujitelite na reda da si varshat ZAKONOSAOBRAZNO rabotata
neznaiko

Назад към Взаимопомощ