начало

Адалберт Кръстев е новият шеф на Военно-апелативна прокуратура Адалберт Кръстев е новият шеф на Военно-апелативна прокуратура

Заповед по чл.410 от ГПК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заповед по чл.410 от ГПК

Мнениеот guest1 » 29 Апр 2025, 22:18

bozyo написа:авторката го е написала, но вие не го отразявате в коментарите си

Това е смешно, защото
Авторката е жена, която е създател на литературно, музикално, художествено или друго произведение. Тя е тази, която е автор на дадено произведение, като например книга, статия, композиция, картина и т.

nelly_domi написа:Здравейте, наемател съм на помещение собственост на ИА "Военни, клубове и военно-почивно дело" повече от 10 години. Последният договор сме сключили през 2023г. като клаузите са непроменени спрямо предишните.

Такова, че съдържанието на договора не е променяно 10 години, не означава - че се претендира за неустойки за целия период!
Регулярни плащания са с давност 3 години!
Последна промяна guest1 на 30 Апр 2025, 11:12, променена общо 1 път
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот bozyo » 30 Апр 2025, 08:32

guest1 написа:Такова, че съдържанието на договора неделя променяно 10 години...

такова, или това? неделя променяно, или не е променяно? когато телефоните се опитват да се правят на по-умни от стопанина си, най-често е като се стремят да показват последния по-глупав. също като при хората - който разчита на ненадеждни служители, после им сърба попарата.

това, че съдържанието на договора не е променяно повече от 10 години, означава, че още при първото забавяне е имало основание за начисляване на наказателни проценти. дали е било преди 10 години, или по-късно, няма значение. защото някой не си е свършил добросъвестно работата и не е претендирал дължимите неустойки, у наемателя се е създало трайното впечатление, че забавянето е право и е правилно, а плащането в срок не е задължение.
nelly_domi написа:Защото те ми пускат фактура за наема всеки месец, питам се не можеше ли във следващата фактура да си включат и неустойката примерно?

другото за претендираното не се спори по казуса. или както се казва в селските форуми - сам си го измислихте, сам си го оборихте.
bozyo
Потребител

Мнениеот nelly_domi » 01 Май 2025, 09:12

Благодаря на всички, които се включиха. В някои моменти си помислих, че съм се объркала и съм пуснала тема в Бг мама. Честит празник!
nelly_domi
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 01 Май 2025, 12:09

nelly_domi написа:Благодаря на всички, които се включиха. В някои моменти си помислих, че съм се объркала и съм пуснала тема в Бг мама. Честит празник!

Не разбирам - какво сте очаквала. Без значение в кой форум пишете - това е само форум. Ще получите само съвети - не решения.
Факта, че различни съдии отсъждат различно - би трябвало да ви говори нещо!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ