начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

адресна регистрация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

адресна регистрация

Мнениеот анонимен » 19 Дек 2005, 21:15

Здравейте,

моя проблем е почти несериозен, но все пак...

проблема ми е че си смених квартирата, без да съм си сменил адресната регистрация, имам съсед които има нещо против колонките ми на компютъра дори през деня, може би има някакви проблеми човека защото никой друг не ги чува дори в съседната стая...

Въпроса ми е тъй като ме заплашва че щял да ме изгони от апартамента (домоуправител е) заради това че не съм се бил регистрирал, има ли някакви основания за притеснение?

Мерси предварително за отговора
анонимен

Мнениеот Гост » 19 Дек 2005, 22:35

Ако не сте си попълнили адресна карта в 30-дневен срок подлежите на административно наказание по ЗГР.

Що се отнася до изваждането от апартамента, погледнете чл. 45 от ЗС за собственици и чл.235 от ЗЗД за наематели. Процедурата е видна от 4 и сл. и 15 от ПУРНЕС.
Гост

Мнениеот анонимен » 19 Дек 2005, 23:33

A koi i kak ste razbere dali sym q popylnil ili ne, i ako imam 3 jilista i si patuwam neprekysnato mejdu tqh kade da se registriram?
анонимен

Мнениеот контрол » 20 Дек 2005, 00:46

КИРИЛИЦА, моля!

(Първият отговор по темата също е мой.)
контрол

Мнениеот Анонимен » 20 Дек 2005, 19:53

А кой и как ще разбере дали съм я попълнил или не, и ако имам три жилища и си патувам непрекъснато между тях каде да се регистрирам?
Анонимен

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 15:31

В общината определено знаят дали сте им подал такъв документ, МВР също имат правомощия по този въпрос. Друг е въпросът, как трябва да постъпи управителят, за да се сдобие с информация, как ще обоснове интереса на ЕС, която представлява.

По втората част от въпроса, нормативно е задължително, че трябва да имате точно един настоящ адрес. Така че най-добре е да посочите този, на който пребивавате най-дълго. Ако обаче живеете повече от 30 дена (7 дена преди ветото на президента) на друго място, трябва да подадете нова карта, също и ако пребивавате в хотел.
Гост

Назад към Взаимопомощ