начало

Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната

Как да реагирам на покана да плащам наем на съсобственици

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да реагирам на покана да плащам наем на съсобственици

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 13:31

Здравейте!

Моля ви за съвет по следния случай:

Присъдено ми е право на ползване на семейното жилище до пълнолетие на дъщеря ми. Апартаментът е съсобственост между мен, бившия ми съпруг, майка му и баща му. Получих нотариална покана от бившите свекър и свекърва да им изплащам 150 лв. наем.
Обаче - вместо да ползвам жилището от ноември 2002 г., откогато е съдебното решение, аз влязох във владение едва през март 2004 г. През това време бях под наем. Мога ли да претендирам и как тази сума да ми бъде приспадната от това, което аз им дължа?
Ако ги оставя да си търсят вземанията по съдебен ред - какво ще ми струва това?
Ако те заведат дело за делба, имам ли право да претендирам съдът да постанови жилището в моята част?

Кой е добрият начин да реагирам на тази нотариална покана?
Предварително ви благодаря за отзивчивостта.
Гост

Мнениеот mmmmmm » 17 Ное 2005, 16:45

Има значение защо не сте ползвали жилището. Те ли са ви възпрепятствали? Можете ли да го докажете? Най-добре потърсете адвокат
mmmmmm
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ