начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

прекратяване на производство пред ФО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прекратяване на производство пред ФО

Мнениеот Гост » 11 Ное 2005, 19:11

Ако някой е имал такъв случай, моля да помогне: Подадено е заявление пред ФО за вписване на промени в обстоятелства, подлежащи на вписване. Интересува ме как може да се прекрати и какви са последиците. Според мен трябва да се направи искане за прекратяване - в случая е ООД и съдът да постанови определение. Управителят може ли сам да го направи със заявление или трябва решение на ОС?
И още един въпрос - тъй като ще се подава ново заявление за вписване на същите обстоятелства - ще може ли да се ползват внесените такси за вписване, ДВ и удостоверението за уникалност на името, които са към първоначалното заявление.
Малко е объркано, но съдията при който е фирменото дело в разговор каза, че не са наред документите и да си свикаме ново ОС за взимане на същите решения - в тази връзка задавам горните въпроси, тъй като никога не съм се сблъсквала и как може да се оспори писмената резолюция на съдията.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Ное 2005, 22:42

Резолюцята не може да оспорите, но ако съдията Ви откаже вписване на заявените обстоятелства поради определени обсоятелства, можете да жалите пред съответния Апелативен съд. Мисля, че можеге да ползвате платените такси, т.к те са д.т за вписване на новонастъпили обстоятелства, които не са вписани и д.т за обнародване, което не е извършено. Относно името на фирмата - вземете предвид срока, за който името Ви се пази; ако не е изтекъл преди новото заявяване- можете да го ползвате.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Ное 2005, 23:08

Моята логика за таксите е същата, но ме притеснява факта, че трябва да направим писмено искане, че се отказваме от първоначалното ни заявление и съответно съдият с определение да прекрати производството по него.

А какво е мнението Ви относно това искане за оттегляне на заявлението - може ли само управителят да го направи без решение на ОС - нищо специално не е предвидено в друж.договор и в правомощията на ОС?

Става въпрос за СГС и един от .......състави
Гост

Мнениеот Гост » 12 Ное 2005, 10:15

Много е просто, не се стряскайте. Да, заявлението е само от управителя. Освен оттегляне на заявлението, поискайте връщане на приложените документи. Съдията ще прекрати производството и след влизане в сила на определението (имате 7 дневен срок за обжалване), ще ви върнат приложените доказателства БЕЗ заявлението и БЕЗ държавната такса по сметка на съда.
Гост

Мнениеот Гост » 13 Ное 2005, 16:50

значи все пак д.т. за вписване ще "изгори" - просто не е малка - става дума за АД
Гост

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 10:28

нали таксата по сметка на съда е за вписване на промени, а такива не са вписани в търг.регистър?
Гост

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 10:57

таксите са по молба за вписване, а не за вписване, вижте си тарифата
Гост

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 11:15

да, така е.
благодаря :)
Гост

Назад към Взаимопомощ