Преди доста години наследихме няколко имота. Всички наследници се събрахме и направихме нотариално заверен договор за доброволна делба, където се указа кой какво получава от наследените имоти.
Сега бих искал да продам имота, който аз получих следствие на направената доброволна делба.
Въпросът ми е дали ще може да се изповяда сделката пред нотариус в случай, че разполагам само с нотариално заверения договор за доброволната делба помежду всички наследници, защото не съм си вадил нотариален акт през годините.
- Дата и час: 04 Фев 2025, 11:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ако може да попитам
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Да, можете да продадете имота, който Ви е останал в дял по силата на договора за доброволна делба без да имате нотариален акт. Ще са Ви необходими: скица за имота(ако не е апартамент), удостоверение за данъчна оценка за текущата година, удостоверение за дължими данъци за имота, още някои декларации. Ако желаете да продадете имота, консултирайте се с нотариуса, пред когото ще се изповядва продажбата (най-често него го избира кандидат-купувача поради обстоятелството, че разноските обикновено тежат върху него).
- Гост
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|