Здравейте,
Необходимо ли е според вас публикуването на покана до кредиторите на дружество в ликвидация когато кредиторите са малък брой, известни са и са уведомени лично, писмено.
Предварително благодаря!
Поздрави,
Силвия
- Дата и час: 10 Фев 2025, 13:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Винаги ли се обародва поканата по чл.267 от ТЗ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
На теб това как ти звучи?
Покана до кредиторите
Чл. 267. Ликвидаторите са длъжни, като обявят прекратяването на дружеството, да поканят неговите кредитори да предявят вземанията си. Поканата се отправя писмено до известните кредитори и се обнародва.
Покана до кредиторите
Чл. 267. Ликвидаторите са длъжни, като обявят прекратяването на дружеството, да поканят неговите кредитори да предявят вземанията си. Поканата се отправя писмено до известните кредитори и се обнародва.
- verity63
- Младши потребител
Ами звучи ми, като не много ясен текст. Щом на известните кредитори се изпраща лично, защо тогава да се публикува.
От друга страна в текста пише ".... и се публикува".
От трета страна имам казус с липса на кавито и да било кредитори и се чудя, дали съдията няма да се заяде.............., тъй като покана не е обнародвана , а срокът на ликвидацията приключва.
От друга страна в текста пише ".... и се публикува".
От трета страна имам казус с липса на кавито и да било кредитори и се чудя, дали съдията няма да се заяде.............., тъй като покана не е обнародвана , а срокът на ликвидацията приключва.
- silvia
- Младши потребител
А думичката "длъжни" не те ли смущава? С какво ще убедиш съдията, че няма неизвестни кредитори? Разпоредбата е императивна, не мислиш ли?
- verity63
- Младши потребител
Притеснява ме!
Но за момента не виждам какво мога да направя. Обявата се публикува в началото на периода на ликвидация, а сега сме в края. Дори сега да пусна обявата това едва ли ще свърши работа......., защото ще трябва да минат 6м. от публикуването, а това определено не ме устройва.
Така, че ако имаш "свежи" идеи ще съм много, много благодарна!
Поздрави,
Но за момента не виждам какво мога да направя. Обявата се публикува в началото на периода на ликвидация, а сега сме в края. Дори сега да пусна обявата това едва ли ще свърши работа......., защото ще трябва да минат 6м. от публикуването, а това определено не ме устройва.
Така, че ако имаш "свежи" идеи ще съм много, много благодарна!
Поздрави,
- silvia
- Младши потребител
Май малко се оляхме
, разпоредбата сочи "като обявят прекратяването", т.е. трябва да е факт, а при теб предстои.
вж. и Решение №683/15.IV.97 по гр.д. №1482/95г., V г.о.
Покана до кредиторите
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
вж. и Решение №683/15.IV.97 по гр.д. №1482/95г., V г.о.
Покана до кредиторите
- verity63
- Младши потребител
Срам, срам
Исках да го изтрия, но отговорът ме изпревари
Така е, като се отговаря 1-восигнално.
Оставам на 1-вата си позиция.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Така е, като се отговаря 1-восигнално.
Оставам на 1-вата си позиция.
- verity63
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|