начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Прехвърляне на ЕТ на наследници?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на ЕТ на наследници?

Мнениеот Елина » 25 Окт 2005, 11:42

Ще бъда благодарна ако някой от колегите сподели какви документи са нужни за прехвърляне на ЕТ на починалия на наследниците му. И под каква форма да бъдеподаването им към Търговско отделение - молба или заявление с необходимите документи?
Елина

Мнениеот Гост » 25 Окт 2005, 13:50

И мен ме интересува много този въпрос - след измененията на ТЗ СГС иска освен удостоверение за наследници и счетоводен баланс и някакъв договор между двамта наследници, с който само единия го наследява. Има ли някой опит вече?
Гост

Мнениеот zvezda » 25 Окт 2005, 14:33

Трябват нотариално заверени декларации от останалите наследници, че не желаят да поемат търговското предприятие на наследодателя си - в полза на един наследник. Образец от подпис и съгласие за поемане на предприятието от въпросния наследник, пак нотариално заверено, удостоверение за наследници и заявление, в което се посочва искането да се впише поемането на предприятието от еди-кой си. Това при мен свърши работа и не ми трябваше счетоводен баланс.
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
zvezda
Потребител

Мнениеот Гост » 25 Окт 2005, 16:25

А кога сте правили пререгистрацията и в кой съд. Защото ми казаха, че в СГС вече са откачили на тема договори между наследниците?
Гост

Мнениеот Гост » 26 Окт 2005, 16:57

В СГС- тази година. Какво значи "откачили" на тема договори между наследниците?
Гост

Назад към Взаимопомощ