начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Стресиращи и тормозещи съседи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Стресиращи и тормозещи съседи

Мнениеот alexander59 » 12 Апр 2023, 14:59

Здравейте,

Първо, моля да ме извините, ако съобщението ми не е написано правилно на български език, тъй като в момента не го владея добре (идвам от Западна Европа и живея в България).

Учила съм право в Западна Европа, но не съм запозната с процедурите и навиците на българското право, затова бих искала да получа вашето мнение по моята ситуация.

Живея със семейството си на квартира и имаме малки деца. Съседката, която живее под нас, редовно ни слага думи в устата, за да ни каже да уважаваме квартала, да вдигаме по-малко шум, да спрем да тичаме, да сме тихи сутрин, да не използваме балкона като площадка за игра на децата си, тъй като вдига шум (имаме покрив, тъй като апартаментът е на два етажа, и понякога децата ни карат скутер за 20-30 минути) и т.н.
Този съсед също е чужденец и е в апартамента си през цялото време (не излиза много навън).

Трябва да спомена, че:

- Той никога не е идвал да ни види, а само оставя писмени бележки
- Думите му никога не са учтиви, а ни дава нареждания
- Веднъж намерихме обида на бележка
- Положихме много усилия, за да не вдигаме прекалено много шум (спираме децата си да тичат и редовно им правим забележка, купихме постелки, чехли...)
- Съседът никога не ни е благодарил, когато сме полагали усилия
- Спазваме часовете на тишина: в дома ни никога не се вдига шум между 20:00 и 8:00 ч., нито между 14:00 и 16:00 ч.; често сме навън между 10:00 и 12:00 ч.; понякога сме навън между 17:00 и 18:00 ч.)

Мисля, че сме направили много отстъпки и е време да кажем стоп.

Имате ли някакъв съвет за нас?
Възможно ли е да се обърнем към адвокат, който да напомни на този човек за закона, като му обясни, че ние го спазваме, с писмо или телефонно обаждане?
Възможно ли е да помолим професионалист да провери дали не вдигаме толкова много шум, колкото казва той (като се вслуша в шума от стъпки или скутери на покрива и т.н.)?

Какво можем да направим?

Ще се радваме да получим съвет. Просто искаме да живеем мирно и тихо.

С уважение.
alexander59
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ