начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

споразумение и предварителен договор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

споразумение и предварителен договор

Мнениеот todorst » 03 Мар 2023, 11:47

В края на 2018 година закупих магазин със самостоятелен вход и паркоместа пред магазина. Фирмата “ П “ като собственик на ПИ и инвеститор на изградения върху имота жилищен компликс “ Л “ ми предостави безплатно да ползвам ДВЕ прилежащи пред магазина паркоместа със СПОРАЗУМЕНИЕ. Цитирам "
" Страните се съгласяват с настоящето споразумение да уредят отношенията си относно ползването на паркоместа изградени върху поземления имот .
Фирмата “ П “ заявява,че предоставя на” Б “ безвъзмездно правото да ползват 2 /две/ паркоместа изградени като част от инфраструктурата на описания по-горе поземлен имот № .64 ......., а именно ПРИЛЕЖАЩИТЕ към МАГАЗИН № 2 - паркомясто № 7 и паркомясто № 8
Фирмата “ П “ поема ангажимент да прехвърли собствеността на съответните идеални части от поземления имот на “ Б “ / прилежащите към магазин № 2 / с разпределение за ползване в границите на паркомясто № 7 и № 8 . За яснота на страните ангажимента на “П” ООД в тази част ще бъде изпълнен в случай, че не съществуват към датата на прехвърляне на собствеността на съответните идеални части от терена императивни законови отраничение “ - край на цитата.
Консултирах поне с няколко адвоката . Първи : Това не е предварителен договор . Втори : Това си е чист предварителен договор , титула Предварителен или Споразувение е равнозначно. Договаряте се за нещо т.е. споразумявате се ! и Трети : изчакай 5 години и конст.нот.акт , добросъвестно владение , неоспорвано
Сега в 2023 г. съм в 5-тата година. Въпрос? Мога ли да считам това СПОРАЗУМЕНИЕ , като предварителен договор и съответно да претендирам за окончатенен . т.е. съдебна процедура за придобиване собствеността?
Научавам,че фирмата “ П “ ще продава тези паркоместа на свободен, пазарен принцип т.е. на търг.
Отпратката - иди при адвокат е изчерпана. Няма как да ида при СЪДИЯ ! Затова учтиво моля, за коментар, насоки. И без ограничения ! Аз съм учил социалистическо право в СУ , ректор беше акад. Косев, бяха годините около априлския пленум! ЕГН 38 04 .....
todorst
Потребител

Re: споразумение и предварителен договор

Мнениеот ivanov_p » 03 Мар 2023, 15:20

Намираш някой да ти води делото и искаш каквото искаш от съда, той все ще реши нещо, пък може и да е в твоя полза.
ivanov_p
Активен потребител

Re: споразумение и предварителен договор

Мнениеот tochotocho » 05 Мар 2023, 16:22

Питането ПЪРВО е : може ли да се счита СПОРАЗУМЕНИЕ да има статут на ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор.
А ,що се отнася- иди при адвокат - изчерпана е! Какви подробности да поствам ? Цитирал съм как стоят нещата.
Адвокат ? е безотговорна професия. Пише Искова молба и иска 1000- 2000 лв. "Съдът решава " верно е ! А ,ти какво направи решението да е в моя полза. Аз съм възложил защитата на теб ! Ако не я защитиш - няма плащане . Но законът не позволява да се търси отговорност !
Сега подскачайте : възлагам на конструктор проектиране на мост, стена и пр. След година съоръжението се срива! Оказва се лошо проектиране . Конструктурът отива по наказателно. Та, затова казвам,че адвоката е нещо друго.
tochotocho
Потребител

Назад към Взаимопомощ