начало

Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане

Обжалване на наказателно от КАТ за неправилно паркиране

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на наказателно от КАТ за неправилно паркиране

Мнениеот jikata94 » 05 Ное 2014, 10:49

Здравейте! Преди 6 месеца ми писаха акт за неправилно паркиране и мисля утре или в другиден да отида да си взема наказателното (което би трябвало да е излязло вече). Имам намерение, в случай че е излязло наказателното да го обжалвам и искам да попитам няколко неща, по този повод.

- Ако предположим, че още няма накзателно, а вече са минали 6 месеца от датата на която е съставен акта, какво трябва да се направи, за да отпадне този акт - къде и какви документи трябва да се подават и трябва ли въобще да се подава нещо?

- Ако предположим, че има наказателно, тогава трябва да пиша жалба? Къде се подава тази жалби и има ли някакви "тънкости" при подаването. Какво трябва да знам, като я подавам.
jikata94
Нов потребител

Re: Обжалване на наказателно от КАТ за неправилно паркиране

Мнениеот neutralen » 05 Ное 2014, 11:51

"Тънкостите" се състоят в това да имате съответните правни знания, които се придобиват след 5 години следване и най-малко 3 години практика. За това най-добре се обърнете към някой адвокат от вашия град.
neutralen
Активен потребител

Re: Обжалване на наказателно от КАТ за неправилно паркиране

Мнениеот nikolov__ » 05 Ное 2014, 11:55

Подавате я чрез наказващия орган (в случая КАТ) до Районния Съд.
А защо АУАН, а не глоба с фиш за неправилно паркиране?
errare humanum est
Аватар
nikolov__
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ