начало

Имуществените последици по чл. 125, ал. 3 от Търговския закон Имуществените последици по чл. 125, ал. 3 от Търговския закон

Брошури дължима такса към общината?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Брошури дължима такса към общината?

Мнениеот ivanbg1111 » 08 Ное 2013, 17:59

Здравейте, ще бъда кратък. Имам фирма и продукт. Искам да рекламирам продукта, чрез брошури.
Става въпрос за поставяне на рекламни брошури, на предното стъкло, на избрани коли за територията на София. След кратко четене в дълги параграфи и закони се предадох.
Въпросът ми е дължа ли, за да рекламирам по този начин, някаква такса на общината?
Благодаря Ви за отделеното време.
ivanbg1111
Нов потребител

Re: Брошури дължима такса към общината?

Мнениеот TheOldMan » 08 Ное 2013, 18:30

Предполагам че не, тъй като не ползвате общинска собственост. Но пък ... ползвате частна такава. Автомобилите не са рекламни стълбове и не можете "просто така" да закачате разни брошури и диплянки по тях. Косвено ще натоварите и бюджета на общината - да мете изхвърлените на земята брошури.
Щот днес ги пъхате под чистачките, утре може да ви хрумне да ги печатате на самозалепващо се фолио и да ги лепите по стъклата на колите, после пък може направо с шаблон да изписвате рекламите с блажна боя по капаците и калниците.
Можете да пробвате да сложите една брошурка на някой черен Жип докато шофьора е в колата... така... за спорта, да видите как ще се произнесе после съда.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Брошури дължима такса към общината?

Мнениеот ivanbg1111 » 08 Ное 2013, 19:15

За това вмъкнах в изречението на избрани коли. Знам какво е мнението на всички ни, включително и на мен, аз не се разграничавам по никакъв начин от хорското мнение. Не толерирам заливането с брошури, но ги оправдавам, като всеки се бори за ниша в крайна сметка. Не мисля да заливам колите в София, най - малко ще навреди на името на фирмата. Не съм тук да си оправдавам действията, а да получа отговор от компетентно лице. Какво дължа и дължа ли на някого, такса за да предам изготвени намаления(брошури) на избрани крайни клиенти. Не е казано, че трябва да стане точно по този начин, може и лично, но дължи ли се такса за да се разпространяват в рамките на дадена община. В крайна сметка е вид реклама, плюс евентуалния боклук, който може да се направи както сам посочихте.
ivanbg1111
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ