Здравейте , неуспях да намеря подходяща тема , която да е сходна с моя проблем ако има такава или подобна моля да ме извините.
Дилемата при мен се случи , когато закупих автомобил през 2007 година при прехвърлянето се оказа , че колата е на инвалид и за срак от 3 години неможе да я прехвърля на мое име както и да я регистрирам в моя град до изтичането на срока карах с генерално пълномощно. След изтичането на този срок потърсих собственика ,който за съжаление починал .От там се започна търсенето на наследници за мое щастие се оказ един наследник. Срещнахме се направихме договор за покупкопродажба вписах автомобила в тяхното данъчно/от различни градове сме/ платих дължимите данъци и се насочих към КАТ в моя град.
До тук всичко е ок , обаче се оказа , че в документите които представих липства митническа бележка ,която да опоменава ,че не дължим мито и таксите при внасяне са платени /колата е внесена на инвалид/ и единствено мога да взема такава от митницата през която е регистрирана при внасянето и то не аз ,а наследника .Помолх го да отиде но той и до ден днешен не намери време .
Сега пред мен стоят много въпроси? Първият е имам МПС и договор за покупкопродажба а дефакто кой е собственика? Не съм прехвърлила колата на мое име все още по талон е на стария собственик който е починал, не е регистрирана в моя район в КАТ съответно и в даначната служба навярно дължа глоба Каква? А най-важния въпрос е Как да озаконя колата ,която карам ?
Свързах се с митницата, която в случая е в гр Лом от там ми казаха , че за да не дължа мито трябвало да мине 3 години от смърта на собственика и никои не искал такива бележки , за да не плащал мито или там каквото било.
Питам се при полужение , че колата е внесена по времето когато е отпаднало митото ,защо не е взета митническата бележка?
Искренно се надявам ,че ще ме посъветвате как да постъпя , че най-накрая да прехвърля на мое име вече стария автомобил!
- Дата и час: 12 Мар 2025, 15:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да прехвърля колата си?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|