начало

Юридическият факултет на УНСС стигна до полуфинал на международно състезание по медиация Юридическият факултет на УНСС стигна до полуфинал на международно състезание по медиация

Казус с Булсатком

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус с Булсатком

Мнениеот corleone » 31 Яну 2012, 18:51

Здравейте, имам проблем с Булсатком и след като от КЗП, общо взето, ми казаха да се оправям както мога, реших да се допитам тук. Казусът е следния - абонат съм на телевизията на Булсаком от 3 години и нещо. До момента мнението ми за тях беше прекрасно с оглед на това, че имат всички канали, които ме интересуват, цените са им прилични, не завися от спиране и профилактики на ЕВН и т.н. и т.н.
От няколко седмици, обаче, правят опит да ме рекетират, което прави много лошо впечатление. Става дума за следното - предстои им смяна на система за криптиране, която е пряко свързана с подмяна на приемниците. И тук идва проблемът - основния приемник ми го заменят безплатно, но за трите допълнителни ми искат по 58 пари за всеки, което някак не е коректно, защото в общите условия пише, че допълнителните приемници гледат пакета на основния - да, ама не, както казва Петко Бочаров. За да гледат допълнителните приемници пакет на основния, трябва да бъдат заменени срещу общо 174лв.
Доколкото четох при договор по общи условия, те нямат право да правят това, след като не са получили изрично съгласие от мен, че съм съгласен да ми променят общите условия, а именно "допълнителните ще гледат пакета на основния, ако им платя едни пари", което няма да го получат и ако аз не се съглася с това, те са длъжни да ми предоставят начин, за да си спазят старите общи условия, а именно, че допълнителните гледат пакета на основния приемник.
Надявам се да сте разбрали въпросът ми, защото още съм леко газиран от ситуацията.
Благодаря предварително, за съветите!
corleone
Нов потребител

Re: Казус с Булсатком

Мнениеот corleone » 02 Фев 2012, 10:32

Никой ли не може да даде едно рамо?
corleone
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Фев 2012, 10:45

Ти какъв практически резултат търсиш? Безплатна подмяна? Ако самите те не се навият на това, остава ти да ги гониш по съдебен ред, ама това ще ти коства доста време, вероятно нерви (щото за 174 лв. или трябва да се оправяш сам) и/или пари (държавната такса плюс адв.хонорар за една инстанция са повече от 174). Затова хубаво си се насочил към КЗП, ама явно там не щат да съдействат, а би трябвало според мен.
Има някаква надежда тези допълнителни плащания да се намалят или да изчезнат, ако вместо ХД-дърветата модел "Захарин", Булшита си подготвят едно СД-дърво, което да поддържа МПЕГ-4. Инак с правни аргументи няма да им надделееш, освен ако не ти се пробва в съда.
П.П. Все пак, уж се бяха залетели бързо да местят канали, а я как утихнаха засега нещата, явно не си единствения недоволен от тези допълнителни такси :wink:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот corleone » 02 Фев 2012, 13:35

Да, искам безплатно да ми подменят приемниците.
КЗП ми обясняваха, че не можели да съдействат, защото казусът бил гражданскоправен и по договор за общи условия и... явно са им платили, да си траят. Тази комисия за нищо не става. Наясно съм за новият SD с MPEG4, но това я стане, я не, а в същото време ме лишават точно от 11 канала, които са на S2.
Идеята ми е, дали няма да има успех, ако се заведе колективен иск? Няма начин, да няма начин. Честно казано съм по-навит да дам 200-250лв. по разноски, отколкото на Булсат. Просто аз ще си избера къде да си дам парите, а и в крайна сметка, ще сменя оператора, но от мен тези пари, на фона на това, че си плащам и такса, няма да им ги дам, ако ще турско да стане.
corleone
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Фев 2012, 15:02

Тая работа с колективния иск не е майтап. Виж чл. 379 и нататък в Гражданския процесуален кодекс (в сайта можеш да го намериш). Ама такъв иск ще бъде много над 250 лв. Виж и чл. 381, ал. 1 от ГПК. И няма да стане особено бързо. Докато се бориш, току-виж наистина спрели да искат пари.
Съгласен съм, че никак не е коректно към абонатите им. То и аз така се отказах да им ставам абонат и отидох към тази конкуренция, която ти дава възможност да си избираш сам приемник. Даже чувам, че ония на 45 Е щели да вадят модули, които ще стават за приемници с CI слот. И какво стана - само наште юнаци от Була няма да предлагат опция да си избираш дали да ползваш техен приемник, или друг. Като ще даваш пари, поне да са за нещо, дето няма да ти блокира след 72 часа, или колкото беше там :wink:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот corleone » 02 Фев 2012, 15:17

Сега ще прочета и ще видя как и дали ще действам. Виж как зорлем искат да ги гледаме по втория начин... На мен, лично, операторските приемници не ми пречат, но да е бъгав и пари да искат за него... Не е като да няма и конкуренция, но при тях няма едни +, които при Була ги има...
Благодаря за инфото! Ако има нещо, ще пиша в темата!
corleone
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Фев 2012, 16:01

ykovachev написа:...модули, които ще стават за приемници с CI слот...

Специално си купих телевизор с такъв слот, защото от една видна търговска верига се кълняха, че сат доставчиците раздавали cam-модули безплатно :D
Познайте, дали въобще някой в центровете знаеше за какво става дума :D
Поне е хубав телевизора, ама 5-6 приемника вече ми се мотаят излишни, и 2 мотора :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот corleone » 02 Фев 2012, 17:00

Хех, ти ако си с мотор, надали ще ти трябва вградение тунер, ами си инвестирал в нещо по-така? Внимавай, защото лесно се залитва по сателитната телевизия и после едни 1000лв. инвестиция започват да ти се виждат малко и оттам става сериозно увлечение :lol:
corleone
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ