начало

Започва търсенето на нов градски прокурор на София Започва търсенето на нов градски прокурор на София

Изпълнително дело Топлофикация София

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изпълнително дело Топлофикация София

Мнениеот guero » 24 Яну 2012, 08:34

Здравейте,
Получих покана за доброволно изпълнение от ЧСИ, във връзка с изпълнителен лист на „Топлофикация-София” ЕАД. В същото време последното съобщение на Топлофикация е за многократно по-ниска сума за същия период, това са тези типови съобщения, които дружеството дава на абонатите. Подготвил съм жалба до СГС чрез СРС, който е издал изпълнителния лист с искане за спиране на изпълнителното производство и обезсилване на изпълнителния лист, поради давност на исканите вземания и поради разминаване в исканите суми съгласно съобщението на Топлофикация. Ще спре ли жалбата ми изпълнителното производство и ще бъде ли принудена Топлофикация да подаде нов иск. На делото, на което е решена настоящата сума, не съм бил представляван надлежно, тъй като не съм получил призовка за същото.
Благодаря Ви предварително.
guero
Младши потребител

Re: Изпълнително дело Топлофикация София

Мнениеот REVOLUTION » 24 Яну 2012, 10:05

Обърнете се към адвокат да Ви разясни за какво иде реч.ИЛ е издаде по реда на чл.410 ГПК и сл.ГПК , а щом е издаден значи Заповедта за изпълнение е влязла в сила. Понастоящем Ви остава само да се защитите по реда на чл.423 ГПК , но трябва наистина да се аргументирате желязно и то не с аргументи за давност.

Ако не се обърнете към адвокат , по-евтино ще Ви излезе директно да си платите сумата.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ