начало

Започва търсенето на нов градски прокурор на София Започва търсенето на нов градски прокурор на София

Питане за биодизел?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане за биодизел?

Мнениеот alexandar25 » 23 Яну 2012, 18:22

Здравейте,
Не съм наясно с материята на ЗАДС, а именно там е дадено легалното определение на биодизел. Клиент, има желание да произвежда споменатия дизел. За целта е закупил специална машина, както и отработено олио от заведенията :). Въпросът ми е такъв: Има ли начин пак да се произвежда този продукт, но да не попада в обхвата на ЗАДС, тъй като става въпрос за малко количество което ще се получава и изискванията за връзки към НАП и митница стават непосилни.

Благодаря Ви предварително за мненията,
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Питане за биодизел?

Мнениеот TheOldMan » 24 Яну 2012, 00:09

Не виждам как може да се избегне... Все пак се произвежда акцизна стока, за която се дължат налози. Единствения начин е да си ползва биодизела за собствени нужди, т.е. да не извършва търговска дейност със стоката.
Щото по същата логика може аз да си купя една машина за производство на цигари "в малки количества"... те за 200 кила ракия искат да им се плаща акциз, какво остава за няколко (десетки/стотици) тона гориво.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ