начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

какъв договор да сключа с чужденец

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какъв договор да сключа с чужденец

Мнениеот bomina » 07 Юни 2005, 17:30

моля помогнете ми - Не знам какъв договор мога да сключа с чуждунец- американец, който преподава англ.език. Може ли трудов или граждански договор и трябва ли да се внасят осигуровки? Засега е на договор за поръчка - правилно ли е това?
Благодаря предварително!!
bomina
Нов потребител

Re: какъв договор да сключа с чужденец

Мнениеот Галина » 07 Юни 2005, 19:18

И кой ви консултира за поръчката?
Галина

Мнениеот bomina » 07 Юни 2005, 21:10

аз така реших. Не е ли правилно? Моля, дайте ми съвет!
bomina
Нов потребител

Мнениеот dalia » 07 Юни 2005, 21:56

Галина вместо да пита на всяка нова тема - "и кой направи този договори" или "и кой ви консултира за поръчката" - може да си даде мнението или .....по-добре нищо да не казва. След като човек се обръща към форума, следователно има нужда от помощ, а .... не от въпроси, които не се отнасят към темата.
dalia

Мнениеот Галина » 08 Юни 2005, 17:33

Доколкото знам това е форум за юристи,а не форум за консултации! Н е ли по-добре питащата да се обърне към някой адвокат,вместо да пита и пак нищо да не направи!
Галина

Мнениеот ела » 08 Юни 2005, 22:02

ами, юристите не са ли и за това ....да дават консултации на други нуждаещи се, а защо не да обсъдят или помогнат на някой колега:)
ела

Мнениеот Gosho » 09 Юни 2005, 17:40

Галинчеее,

я си му дай на човека координатите на канторката ти, та да мирясаш най-после. Форумът е за ВЗАИМОПОМОЩ, и то безплатна!

То хубаво човек да е предприемчив и да се рекламира навсякъде, ама твоето всички граници минава.
Gosho

Мнениеот Галина » 09 Юни 2005, 18:34

Да! Взаимопомощ между колеги,която винаги е безплатна,но консултациите не са ! Нямам нужда от реклама,чрез форума,тъй като не разчитам на него.Никога,по никакъв начин,на нито един питащ не съм му давала съвет да ми пише на ел.поща,тъй като не смятам,че това е начина да имаш клиенти.Но.......не го приемам лично,тъй като всеки има мнение.Просто се опитвам да защитя адвокатската гилдия и да се научат хората да си плащат за труда.
Галина

Мнениеот 789 » 09 Юни 2005, 19:09

напълно подкрепям!
789

Мнениеот bomina » 10 Юни 2005, 20:24

с нищо не ми помогнахте. Все пак отговорете , ако знаете
bomina
Нов потребител

Мнениеот valsorimin » 12 Юни 2005, 18:49

не може да е договор за поръчка,тъй като същността на този договор е да се извършат определени правни действия,т.е.нещо като пълномощно.Трудна работа за трудов договор,тъй като има специални изисквания за наемане на чужденци на работа дори и да са американци,но това е правилното юридическо решение.Разбира се осигуровки трябва да се плащат щом ще е на трудов договор.
valsorimin

Мнениеот bebenze » 14 Юни 2005, 11:41

Нека формулирам въпроса си така:
Какви са необходимите документи за сключване на трудов договор с чужденец?Ако някой знае нека да отговори.По повод безплатните консултации -няма смисъл от безсмислени писания.Аз съм счетоводител и до сега нито един адвокат не си е платил за консултация или счетоводна помощ.Тук е форум за безплатна помощ.Надявам се някай все да е компетентен и да ми съдействува.
bebenze

Мнениеот 789 » 14 Юни 2005, 12:49

проучи си сама, безплатно е!
789

Назад към Взаимопомощ