Казуса е следния:
Баща ми продал "Лада"-та ни на познат с уговорката да я прехвърлят до 1 седмица. На доверие му дал и двата талона на автомобила. Този негов познат имал наемател с името "Пепи"(никакви други данни). Едноседмичният срок изтекъл, междувременно познатият на баща ми, по същия начин препродал "Лада"-та, на този "Пепи", в последствие въпросният "Пепи" зачезнал...Баща ми си е взел парите за колата, но притеснението ние е за пътния данък и т.н., тъй като все още колата не е прехвърлена.
Не можем да идем в КАТ за да си извадим дубликати на талоните, защото колата трябва да мине на преглед...
Не можем да обявим колата за открадната, защото кражбата си е престъпление, и после предполагам, че баща ми може да носи наказателна отговорност за набедяване и т.н.
Как можем да постъпим за да сме спокойни, че няма да плащаме за нещо, което не ползваме...
Благодаря, на отзовалите се! Не целя финансова изгода, найстина става дума за член на семейството ми...
- Дата и час: 19 Фев 2025, 06:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на автомобил - частен случай?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Кажи на баща ти на познатия, че колата по документи се води още на баща ти и ако в най-кратък срок той не намери колата за да я прехвърлиш, ще я обявиш за открадната. Ако полицията я намери колата си я взимаш, ако не я намери не плащаш данъци и глоби за неправилно паркиране. А пък който иска след това да твърди, че сте получили парите за колата.
- bignik
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|