начало

ВСС отложи обсъждането на сигнала на Мирослав Петров, СГП не е изпратила преписката ВСС отложи обсъждането на сигнала на Мирослав Петров, СГП не е изпратила преписката

Нема начин да нема начин.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нема начин да нема начин.

Мнениеот boniko » 18 Май 2007, 15:34

Здравейте,
Преди 4-5 години направих грешката да дам /продам/ старата си шкода с нотариално заверено пълномощно , като в него е записанано освен другите права и това, че "може да я продава на когото намери за добре, включително и на себе си". Проблема е, че данъците продължават да са на мое име, а лицето не мога да го намеря за да оправим нещата. Имам копие от пълномощното, в което има ЕГН и номер на лична карта. Издирих му адреса по лична карта, но вече не живее там - бил е под наем. Знам, че има фирма , знам и БУЛСТАТ-а , но и тя е регистрирана на същия адрес.
Това е. Неоткриваем е!
Колата е със старите номера, което я прави нередовна за движение по пътищата. На това основание не трябва ли да я снемат от отчет в данъчното :?:
Нуждая се от съвет какво мога да предприема за да се отъва от тази кола. Тя маже и да е предадена някъде за скаб, а ще ми се води май доживот и ще и плащам данъци!! :(
МОГА ЛИ ДА ОТТЕГЛЯ ПЪЛНОМОЩНОТО след като не знам настоящия му адрес.
МОГА ЛИ ДА МУ Я ПРЕХВЪРЛЯ, КАТО МУ НАПРАВЯ ДАРЕНИЕ?
МОГА ЛИ ДА Я ДАРЯ НА ДЪРЖАВАТА :wink:
Ще съм ви много благодарен за всеки съвет.
Само не ме съветваите да ходя при адвокот! Ходих - взе ми 30лв. за да ми каже, че нищо не може да направи! :!:
boniko
Младши потребител

Мнениеот sledovatel_NSlS » 18 Май 2007, 16:31

Вие не сте променил собствеността по смисъла на закона. Трябва да направите следното:
1. Отивате в Районното полицейско управление и подавате заявление че сте изгубил номерата. Това се прави за да можете да я бракувате /в КАТ изискват номерата или заявление че са загубени/. Тъй като не можете да ги представите, ще си вземете документ след като подадете жалбата че са изгубени.
2. Отивате в КАТ и заявявате че искате да бракувате колата. Тъй като все още се води на Вас проблема Ви е никакъв. Давате документа издаден Ви, че сте подал жалба за откраднати номера или изгубени. Без такъв документ не бракуват. Бракувате я и вземате документа, че е бракувана от КАТ.
3. С документа че сте я бракувал отивате в Данъчна служба и го представяте. Подавате заявление че същата е бракувана и се снема от данъчния регистър.
Останалото не е Ваш проблем....:::)))
Написах го кратко, точно и ясно....по следователски. :D :D :D
sledovatel_NSlS
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 18 Май 2007, 18:07

8) Хм. Интересен вариант. Само ми е още по-интересно, като как точно ще обясни, че е загубил номерата.... :roll: може би колата е била толкова прогнила, че ръждясалите държачи на табелките на номерата са се счупили докато е пътувал по междуселски път :roll: , ама пък тогава как самата кола не се е разпаднала от движението :roll: :roll: :roll:
По -добре е да заяви, че са му откраднати номерата. А още по-добре, че му е открадната самата кола.
Така си мисля :wink: :lol: :lol: :lol:

За boniko,
Явно не сте попаднали на адвокат. Попитайте първо ваши познати да ви препоръчат някого, а не се "блъскайте в първата попаднала врата".
Има и още много други начини. :wink:
Поздрави!!! :lol: :lol: :lol:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

няна начин ....

Мнениеот boniko » 19 Май 2007, 07:57

Благодаря за отговорите.
Ако я обявя за открадната мога да бъда обвинен в набедяване :roll:
, но действително ще бъде трудно да се обясни изгубването на номерата без да се изложи истината. Ако пък се обясни случая точно ,от полицията ще кажат, че тъй като няма извършено престъпление, проблема си е само мой, и сигурно няма да ми издадат нужния ми документ.
Колкото до адвоката - няма да казвам името, но офиса му е срущу КАТ, затова предположих, че ще може да помогне.
Поздвави :!:
boniko
Младши потребител

Мнениеот sledovatel_NSlS » 19 Май 2007, 18:51

Кога съм Ви казвал да обявявате колата за открадната? Казах Ви да обявите номерата, че сте ги загубил. И да изпълните това което съм Ви написал. Подред, точно и ясно. Просто го направете и след два дни няма да има автомобил на Ваше име. Какво има и какво няма не е интересно. Раздумките във форума са си раздумки, действието - действие. Относно това как сте загубил номерата - ами примерно: Бях ги свалил и ги бях оставил в гаража, не съм ги търсил отдавна, и като ги пътърсих ги няма. Нямам други спомени. И после - каквото съм Ви написал... :D :D :D
sledovatel_NSlS
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ