Здравейте!
Става въпрос за приятелят ми,който след прекарано ПТП бе опериран в софийска болница.Оказа се,че пре операцията е допусната лекарска грешка при което се наложи повторна операция в друг град.Освен че е допусната лекарска грешка,са нарушени и правата му като пациент по време на престоя в болницата.
Какъв адвокат да потърся?С каква специалност? И може ли някой да ми препоръча такъв адвокат с някакви координати за връзка.
- Дата и час: 11 Фев 2025, 02:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
какъв адвокат да потърся
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Със сигурност потърсете адвокатска помощ.Като разговаряте с колегата ще изложите проблема си детайлно.И същия ще прецени следва ли да се ангажира или да Ви насочи за адвокатска помощ на друго място.
Не стана ясно с каква цел търсите адвокатска помощ.Защото може да се търси обезщетение за претърпени вреди /имуществени и неимуществени/ и пропуснати ползи от съответното болнично заведение.
Има възможност за образуване на нак.производство ,ако смятатае,че лекаря е допуснал умишлено грешката си,но е трудна за доказване.
Не смея повече да пиша нищо,тъй като до сега не съм имал какъвто и да е допир с нормативите,регламентиращи здравеопазването.Предполагам,че някой колега ще напише още нещо по казуса.
Не стана ясно с каква цел търсите адвокатска помощ.Защото може да се търси обезщетение за претърпени вреди /имуществени и неимуществени/ и пропуснати ползи от съответното болнично заведение.
Има възможност за образуване на нак.производство ,ако смятатае,че лекаря е допуснал умишлено грешката си,но е трудна за доказване.
Не смея повече да пиша нищо,тъй като до сега не съм имал какъвто и да е допир с нормативите,регламентиращи здравеопазването.Предполагам,че някой колега ще напише още нещо по казуса.
- sarbijanac
- Активен потребител
Благодаря за вниманието,което ми оказахте и двамата.
Ще се радвам да ме насочите към ваши колеги в градовете Добрич или в Шумен.
- SIMRAN
- Нов потребител
SIMRAN написа:Благодаря за вниманието,което ми оказахте и двамата.
В Шумен има колеги,които се занимават с медицински истории.Ще проуча въпроса-аз съм от Шуменската колегия,до ден-два ще Ви дам информация на "лични бележки".
Съжелявам,че лично аз не мога да Ви помогна,но нямам никакъв опит в тази област.
- sarbijanac
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|