- Дата и час: 11 Фев 2025, 02:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отменяне на забрана за напускане на страната -чл.76ал3 ЗБДС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Отменяне на забрана за напускане на страната -чл.76ал3 ЗБДС
Наложена ми е принудителна административна мярка по чл.76 ал.3 ЗБДС.Задължението ми е банков кредит в размер при налагане на мярката 5100лв.Това беше преди 2 години.Сега задължението ми е 4500лв(през тези две години съм върнал близо 2000 лв лихви и разноски)Сега съдебен изпълнител ми наложи възбрана на имот,който ми е единствен жилищен имот,но надвишава значително жилищните ми нужди и е поделяем(в предложението до началника на службата за налагане на принудителната административна мярка съд. изпълн. е посочил,че имотът е несеквестируем и не може да обезпечи вземането като мотив да ми се забрани напускане на страната).Получих преди 2 години обикновено писмо(без обратна разписка и непрепоръчано)със съобщение за налагане на мярката и че мога да получа заповедта на началник.....след подаване на писмена молба в РДВР-паспортен отдел и че мога да обжалвам по Закона за администр. производство.Не съм ходил да получа заповедта,паспорта си е у мен и мога да се направя на "ударен" и да отида сега да я взема.Сега ще искам отмяна на адм. мярка.Как да стане по лесно:като посоча,че вземането вече е обезпечено-къде и как става това и да искам отмяна на мярката(от кого и как) или да поискам отмяна,че основанието за налагането е отпаднало(задължението е под 5000лв),а може би трябва да взема заповедта и да я обжалвам тъй като и при налагането на мярката аз пак съм притежавал имотът,който ми възбраниха и предложението на съд. изпълнител преди 2 години е било незаконосъобразено.Благодаря!
- klod
- Младши потребител
Размерът от 5000 лв е основание за налагане, което не значи, че като стане сумата 4500 лева, забраната трябва да се вдигне. Ще се вдигне, когато се изплати цялото задължение или се даде някакво обезпечение.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
А сега като ми е наложена възбрана на имота като обезпечение от кого да искам отмяна на мярката?Пак ли СИ трябва да направи предложение или по друг ред....?Ivailo5rov написа:Размерът от 5000 лв е основание за налагане, което не значи, че като стане сумата 4500 лева, забраната трябва да се вдигне. Ще се вдигне, когато се изплати цялото задължение или се даде някакво обезпечение.
- klod
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|