начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Отменяне на забрана за напускане на страната -чл.76ал3 ЗБДС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отменяне на забрана за напускане на страната -чл.76ал3 ЗБДС

Мнениеот klod » 05 Апр 2007, 14:01

Наложена ми е принудителна административна мярка по чл.76 ал.3 ЗБДС.Задължението ми е банков кредит в размер при налагане на мярката 5100лв.Това беше преди 2 години.Сега задължението ми е 4500лв(през тези две години съм върнал близо 2000 лв лихви и разноски)Сега съдебен изпълнител ми наложи възбрана на имот,който ми е единствен жилищен имот,но надвишава значително жилищните ми нужди и е поделяем(в предложението до началника на службата за налагане на принудителната административна мярка съд. изпълн. е посочил,че имотът е несеквестируем и не може да обезпечи вземането като мотив да ми се забрани напускане на страната).Получих преди 2 години обикновено писмо(без обратна разписка и непрепоръчано)със съобщение за налагане на мярката и че мога да получа заповедта на началник.....след подаване на писмена молба в РДВР-паспортен отдел и че мога да обжалвам по Закона за администр. производство.Не съм ходил да получа заповедта,паспорта си е у мен и мога да се направя на "ударен" и да отида сега да я взема.Сега ще искам отмяна на адм. мярка.Как да стане по лесно:като посоча,че вземането вече е обезпечено-къде и как става това и да искам отмяна на мярката(от кого и как) или да поискам отмяна,че основанието за налагането е отпаднало(задължението е под 5000лв),а може би трябва да взема заповедта и да я обжалвам тъй като и при налагането на мярката аз пак съм притежавал имотът,който ми възбраниха и предложението на съд. изпълнител преди 2 години е било незаконосъобразено.Благодаря!
klod
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 06 Апр 2007, 11:53

Размерът от 5000 лв е основание за налагане, което не значи, че като стане сумата 4500 лева, забраната трябва да се вдигне. Ще се вдигне, когато се изплати цялото задължение или се даде някакво обезпечение.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот klod » 10 Апр 2007, 15:06

Ivailo5rov написа:Размерът от 5000 лв е основание за налагане, което не значи, че като стане сумата 4500 лева, забраната трябва да се вдигне. Ще се вдигне, когато се изплати цялото задължение или се даде някакво обезпечение.
А сега като ми е наложена възбрана на имота като обезпечение от кого да искам отмяна на мярката?Пак ли СИ трябва да направи предложение или по друг ред....?
klod
Младши потребител

Мнениеот klod » 12 Апр 2007, 17:33

:?:
klod
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ