начало

ВАС: Придобиването на ранг е акт за стимулиране на магистратите, неповишени в длъжност ВАС: Придобиването на ранг е акт за стимулиране на магистратите, неповишени в длъжност

Шофьорска книжка-изтекъл срок?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шофьорска книжка-изтекъл срок?

Мнениеот Andrea24 » 01 Апр 2007, 19:08

Здравейте, шофьорската ми книжка е от тези старите и видях,че важи до 2004 г. Тези дни мисля да отида да си подам документи за да си извадя валидна, но искам да попитам Вас дали няма да има някакви санкиции за това, че е изтекла или нормално ще ми издадат от новите книжки?

Много благодаря и спорна седмица :wink:
Andrea24
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 01 Апр 2007, 19:14

Ами да, има санкции, но зависи от органа, дали ще Ви наложи и в какъв точно размер.
чл. 80 ЗБДС
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Гост » 01 Апр 2007, 20:41

kontrol написа:Ами да, има санкции, но зависи от органа, дали ще Ви наложи и в какъв точно размер.
чл. 80 ЗБДС

Няма никаква глоба
Трябва да се отиде до КАТ да се попълнят цял куп документи и се плащат някакви такси, които се плащат по банков път.
Гост

Мнениеот Martina82 » 04 Апр 2007, 09:59

Има или няма глоба? В закона пише, че има, а как е в практиката. И аз съм в такова положение и ме притеснява да не ме накарат да мина проверовъчен? макар и да не открих такава санкция в закона все пак не съм юрист и разчитам Вие да кажете :wink:
Martina82
Нов потребител

Мнениеот sypruga » 09 Апр 2007, 11:21

Глоба няма :)
Аз си подадох документите миналата седмица и сега на 27.04. ще ми бъде готова книжката.
Купуваш си молба-заявление, попълваш я, една снимка, вадиш си от личния лекар медицинско и със старата книжка подаваш документите.
Моята беше изтекла още 2005 г. и на всичкото отгоре си бях загубила талона. Глоби не съм плащала :wink:
sypruga
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ