начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Как да се защитя?! Знам, че съм в правото си!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да се защитя?! Знам, че съм в правото си!

Мнениеот sasano » 22 Фев 2007, 20:22

Случката касае не само мен, но и всичките ми съседи в новопостроена кооперация от инвеститора и строителя "Х", който през лятото на 2006 г. поиска от всички нас собствениците по 420 лв. без да получим документ за закупуване от него и поставяне от подизпълнителя "У" апаратаментни топломери "Z". Оправданието, защо няма да има документ е поради начисляване на допълнително 20% ДДС, които "УЖ" ще си спестим. Всички се съгласихме, защото бързахме за процедурата по приемане на блока за разрешение за ползване, т.к. "Х" беше просрочил договора. Незнайно кога през м.Ноември е монтиран топломера "Z". През м. Декември получаваме дългоочакваното разрешение за ползване и на същата дата започва 72 ч. топла проба. През месец Януари 2007 дружеството "А" прави проверка на показанията на топломера и поставя стикери. Месец по късно при вътрешна проверка на собтвениците установяваме, че моя топломер не отчита показания, т.к. целия е мокър незнайно защо. След връзка с "Х" идва "У" и казва, че не носи вина за неправилно експлоатират топломер/наводнен/ без какъвто и да е досег с него от моя страна, и следва аз да заплатя за нов, ако не искам топлинния счетоводител да отчита максимално потребление. Следва прехвърляне на топката. Нито "Х" нито "У" поемат вина за неправилен монтаж и гаранция на уреда и следват неправомерни обвинения за манипулация на уреда. Аз съответно нямам документ, че съм дал пари, нямам протокол за монтаж, гаранционна карта и призход на стоката, нито указания за ползването и такива се отказват да ми бъдат предоставети от "Х" категорично.
Какви да бъдат моите действия спрямо "Х" като инвеститор и "У" изпълнител на топлинната система?
sasano
Младши потребител

Мнениеот ana_maria » 23 Фев 2007, 23:31

Изходът ви е в съдебен процес. Консултирайте се с адвокат.
ana_maria
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ