начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

АВТОМОБИЛ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АВТОМОБИЛ

Мнениеот rumpenshtilken » 23 Фев 2007, 10:42

:D Здравейте на всички.Ето моя проблем и произтичащите от него въпроси: Преди известно време си купих автомобил.С продавачката си направихме договор зо покупко-продажба при нотариус.Понеже колата беше с новите регистрациони номера аз реших на по-късен етап да прехвърля собствеността на автомобила.Когато отидох в КАТ за това там откриха че има интервенция върху номера на шасито и пратиха колата ми в РПУ-то за експертиза.И така цяла година.След това дойде от прокуратурата постановление,че ми връщат колата и спират разследванито срещу неизвестен извършител.С всички документи отидох в КАТ за да прехвърля собствеността.От там категорично ми отказаха и ми казаха,че тази кола никога немога да я прехвърля.Аз имам желание да продам колата но в този случай немога защото талона не е на мое име.Имам купувач и въпросът ми е дали с някакакво пълномощно от моя страна може той да кара колата?И ако може при евентуален инцидент с тази кола от страна на купувача дали ще търсят органите отговорност от мен? Благодаря предварително.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 23 Фев 2007, 11:13

За да я дадете с пълномощно няма проблем, но има опсност в едни пракрасен момент да дължите данъци за 5 години назад.
Направете друго-накарайте КАТ да ви откажат писмено, че няма да я регистрират и обжалвайте отказа.
След влизането ни в ЕС има и някаква промяна за това, че режимът за № на двигателя ако не се лъжа е облекчен, нещо подобно.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 23 Фев 2007, 17:00

Надявам се,че няба да бъда нахален ако ви помоля да ми разясните малко по-подробно.Ако поискам от КАТ писмен отказ те длъжни ли са да ми го дадът?И като взема писмения отказ в прокуратурата ли да си пусна обжалването или пред друга инстанция?Реално какъв ще бъде позитива за мен от тези действия? Задавам всички тези въпроси защото проблема за мен е сериозен и честно казано нямам никакви познания в тази област.
rumpenshtilken
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ