начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Пред кой съд да предявя издаването на изпълнителен лист?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пред кой съд да предявя издаването на изпълнителен лист?

Мнениеот sapfir333 » 09 Яну 2007, 03:23

Искам да изкарам изпълнителен лист по Запис на заповед за сумата от 10 000лв. От кой съд да поискам това - районен или окръжен?
Благодаря
sapfir333
Младши потребител

Julyan

Мнениеот Julyan » 09 Яну 2007, 08:18

Когато подлежащият на изпълнение акт и основание за издаване на изпълнителен лист е запис на заповед /чл. 237, б. е/ГПК/, независимо от стойността на задължението компетентен в издаването на ИЛ е Районният съд по местожителството на длъжника - чл. 242, ал.2/ГПК /в края/.
:wink: Проблемът е в събирането! Успех!
Julyan
Потребител

Re: Julyan

Мнениеот sapfir333 » 09 Яну 2007, 13:13

Julyan написа: :wink: Проблемът е в събирането! Успех!

Благодаря!
Замислил съм се сериозно върху този проблем, но длъжника има макар и наскоро ипотекирана огромна къща. Има имущество в къщата.
Има и разкрита/и сметки в банка/и по които също надявам се има пари.
Само не знам как да узная кои са тези банки за да насоча съдия изпълнителя. Или той разполага с механизъм и ще може сам да узнае това и запорира сметките? Посъветвайте ме! Благодаря!!!
sapfir333
Младши потребител

Мнениеот kreia » 09 Яну 2007, 13:43

za celta ti preporu4vam da polzvash 4asten sudeben izpulnitel, za6toto te imat pravomo6tie po vuzlagane da prou4vat imu6testvoto na dlujnika
kreia
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ