- Дата и час: 05 Фев 2025, 09:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли юрист, завършил в САЩ, да практикува в България?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли юрист, завършил в САЩ, да практикува в България?
Ако завърша право в САЩ ще мога ли да практикувам тук като съдия, адвокат или прокурор?
- dimitargochev
- Нов потребител
Доколкото ми е известно там ако завършиш JD ще можеш само в common law страните и то пак след съответни регистрации.
В България мисля, че няма да можеш - все пак тук сме civil law. На скоро една позната и признаха дипломата от Германия по право, но от САЩ едва ли ще може. Най-добре се обърни към Министерство на Правосъдието.
В България мисля, че няма да можеш - все пак тук сме civil law. На скоро една позната и признаха дипломата от Германия по право, но от САЩ едва ли ще може. Най-добре се обърни към Министерство на Правосъдието.
- lorenzo
- Младши потребител
Сега съм ученик във Варна и проучвам къде мога да уча право и къде да работя със съответното образование. В момента предпочитам да работя в България, но също имам възможност да запиша undergraduate в САЩ, а оттам - JD или LL.M. Не искам да живея при янките и за това пручвам дали американска диплома не ме обрича да си остана в презморските предели (Канада, САЩ и Англия). За това ме интересува дали е възможно да практикувам тук.
Чух, че наистина е трудно, но все пак възможно, американска диплома да се признае след полагане на изпити. Има ли нещо такова?
Чух, че наистина е трудно, но все пак възможно, американска диплома да се признае след полагане на изпити. Има ли нещо такова?
- dimitargochev
- Нов потребител
lorenzo написа:Доколкото ми е известно там ако завършиш JD ще можеш само в common law страните и то пак след съответни регистрации.
Bi sledvalo da se obarnesh kam MON / parter 5 staia/, a ne kam pravosadieto. V MP eventualno / ako sled kato zavarshish, MON ti izdade ydostoverenie za priznavane na diplomata, koeto za USA posmartno ne moje da se sluchi/ shte polagash izpit za pravosposobnost. Nai-veroiatnia variant obache e sled kato zavarshish i te otrejat ot MON, da si hvanesh diplomkata i da tarsish niakoi dekan na iuridicheski fakutet - amerikanofil, koito da ti priznae 10-12 izpita i drygite 30-ina da gi polagash nanovo. Pri men taka se sluchi - vzeh si diplomata ot BG za tri mesetza/padnaha mi se edni profesori, edni chustvitelni dushi, edni esteti ..../, ama neshto ne se chustvam mnogo kompetentna...
Yspeh!
- miglenka
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|