начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Как да разваля предварителен договор?????

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да разваля предварителен договор?????

Мнениеот neznaikooo » 20 Дек 2006, 12:29

Здравейте, спешно се нуждая от Вашата помощ. Имам сключен договор със строител (предварителен). В него е предвидена клауза която позволява неговото прекратяване по взаимно съгласие. Сега това прекратяване се налага и въпросът ми е в каква форма, като текст да бъде ??? Знам, че звуча наивно :oops: Ако може да ми дадете примерен такъв текст .......
neznaikooo
Нов потребител

Мнениеот zoom » 20 Дек 2006, 13:42

Здравейте,
Въпросът Ви е доста сериозен и не може да се отговори без конкретни факти и текста на договора. Ако не сте юрист, Ви казвам, че предварителният договор е доста сериозен документ с важни правни последици, а обикновено и със сериозен материален интерес. Имате нужда от адвокат, не подценявайте ситуацията. Ако сте юрист, знаете, че така зададен, въпросът не подлежи на сериозен отговор.
Ако имате съгласие на страните за прекратяване на договора без претенции от двете страни една към друга, това може да стане със споразумение помежду им в писмена форма. Но и за това Ви съветвам да потърсите адвокат. Не предприемайте самоинициативни действия, може да имат лоши последици.
zoom
Потребител

Мнениеот viktor79 » 20 Дек 2006, 14:47

Текста е формален, но трябва да се изготви от двете страни т.е. трябва да има изрично съгласие от двете страни.Би трябвало да звучи така:

Днес .......... въз основа на сключен пр.договор за ............ между ............... и......................, на основание чл.,параграф, точка от упоменатия предв.договор посочен по - горе, ние страните по договора се споразумяхме да прекратим пр.договор за ................ по взаимно съгласие(пишеш конкр.разпоредба от договора за разв. на дог. по взаимно съгласие)

Подпис на страните по договора:
1...........................
и
2............................
И бягате до най близкия нотариус да ви завери подписите, като се подписвате пред него!!!!!!!!!!!!

така мисля!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

УСПЕХ не ти тр. адвокат ами нотариус за да има доказателствена сила пред съда, ако се стигне до там, ОК :lol: :idea: :arrow:

Така мисля
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Назад към Взаимопомощ